banner nieuws

Dutch Arabic English Polish Turkish

De Padualoop van afgelopen zaterdag was een klein maar fijn evenement.

Een kleine veertig lopers – waaronder atletiekleden, cliënten, collega’s en een aantal kinderen - gingen tijdens een beetje motregen van start met hun rondes op het terrein van Huize Padua. Een kwartiertje later hield de regen ermee op en daarmee was het uitstekend loopweer.

Atletiekverening GAC Gemert heeft het uitstekend georganiseerd, samen met de medewerkers van de afdeling Vrije Tijd.

Volgend jaar is er weer een Padualoop, we zullen de datum t.z.t. bekendmaken.. 

1 IMG 20170916 103128

Bron: Vrije Tijd
Datum: 18 september 2017

Uit onderzoek blijkt dat de meeste rokers graag willen stoppen met roken, maar er tegenop zien, bijvoorbeeld omdat het stoppen eerder niet gelukt is. Meedoen met Stoptober helpt rokers over de drempel. Bij Stoptober ben je succesvol, als het lukt om 28 dagen niet te roken. Die periode is overzichtelijk en elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd.

Rokers die willen meedoen kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.stoptober.nl. Daar kun je aangeven welke steun je wenst. Zo is er een app die persoonlijke aanmoedingsberichten geeft en komen er positieve prikkels via social media. Via de site krijgen deelnemers ook informatie over gedragsmatige ondersteuning bij stoppen met roken. GGZ Oost Brabant steunt deze campagne door folders en posters actief te verspreiden en cliënten en medewerkers te wijzen op de site www.stoptober.nl. Klik hier voor de poster.

 Bron: Communicatie

Bezoek ons mooie landgoed Coudewater in Rosmalen tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.  U bent van harte welkom.

Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur rzijn er ondleidingen over het landgoed. Start en einde bij ‘de Boerderij’, Peter de Gorterstraat 7.
Het Landgoed Coudewater is sinds 1870 in gebruik als psychiatrische inrichting. Het landhuis, dat in de huidige vorm een 19e-eeuwse architectuur vertoont, is gelegen in een zeer fraai park in landschapsstijl. Het gebouw is het restant van het middeleeuwse klooster Mariënwater dat hier omstreeks 1437 werd gesticht. Dit is nog zichtbaar in de middeleeuwse kelders, kaarsnissen in de muren en de oude kapconstructie in het midden van het landhuis, daterend uit 1513.
113 1302 IMG

Het was een dubbelklooster van birgittijnen en birgittinessen en dus zowel voor mannelijke als vrouwelijke religieuzen bestemd. Na de overgave van de stad ‘s-Hertogenbosch in 1629 aan de Republiek werden ook de buiten de stad gelegen kloosters onteigend. Ook het klooster Mariënwater werd verlaten. Hierna werd het middeleeuwse klooster verbouwd tot particulier landhuis. Nadat de inrichting Coudewater op het landgoed was gevestigd, werd de verpleging van de patiënten in handen gelegd van de Orde van de Zusters van Barmhartigheid van Ronse (België). Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd een nieuw klooster en een Mariakapel op het terrein gebouwd naar ontwerp van de Haarlemse architect Jos Bekkers.

Landgoed Coudewater voormalig klooster Mariënwater Berlicumseweg 8 Rosmalen

 Bron: communicatie

Pagina 1 van 46

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw