App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-dementie

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat iemands geheugen minder goed werkt. Als iemand zich (langdurig) somber of angstig voelt of een periode slecht slaapt, dan kan hij  zich vaak minder goed concentreren. Ook langdurige stress, een lichamelijke ziekte, overmatig alcoholgebruik en bijwerkingen van medicijnen kunnen tot geheugenproblemen leiden. Daarnaast kan ouderdom ook een rol spelen.
Bij ouderen bestaat er vaak een samenhang met problemen die optreden als zij ouder worden, zoals verlies en verandering van sociale en maatschappelijke positie. Ouderen met dementie in de cognitieve functies zoals geheugenverlies en problemen bij het uitvoeren van alledaagse handelingen (OPS) kunnen bij ons terecht voor behandeling.

Behandelingen

Geheugenproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Op onze Geheugenpoli's in de regio's Uden/Veghel/Oss, Helmond/Peelland en Land van Cuijk en Noord-Limburg onderzoeken we op een efficiënte manier wat de oorzaak van uw geheugenverlies is. Samen zoeken we vervolgens naar passende hulp of een behandeling.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje