App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-depressie

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

We spreken van een depressieve stemming wanneer er sprake is van een langere periode van somberheid en/of lusteloosheid, verlies van interesse of onvermogen om ergens van te genieten. De behandeling van een depressie bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe uw behandeling er precies uitziet hangt af van het soort depressie dat u heeft, hoe ernstig de klachten zijn en hoe lang u al een depressie heeft.

Behandelingen

Wij willen eerst een goed beeld krijgen van uw situatie, uw problemen en de doelen die u graag wilt bereiken. Daarom krijgt u een intakegesprek met een behandelaar. Soms is het nodig dat u een aantal vragenlijsten invult. Deze geven ons meer informatie over (de ernst van) uw klachten.

Als na het intakegesprek nog niet goed duidelijk is wat er aan de hand is, krijgt u soms onderzoeken, zoals psychiatrisch onderzoek door een psychiater of persoonlijkheidsonderzoek door een psycholoog.

Hoe uw behandeling er precies uitziet hangt af van het soort depressie dat u heeft, hoe ernstig de klachten zijn en hoe lang u deze al heeft.

De behandeling

Over het algemeen bestaat uw behandeling uit de volgende onderdelen:

  • Uitleg over een depressie en hoe u hier mee om kunt gaan
  • Hulp bij het structureren/invullen van uw dag
  • Begeleiden bij het regelen van praktische zaken
  • Gesprekstherapie
  • Medicatie

Zo nodig kunnen we in overleg met u andere vormen van behandeling in te zetten zoals groepstherapie of runningtherapie, waarbij u door middel van hardlopen de depressie bestrijdt.

We bespreken regelmatig de voortgang met u en soms is het nodig om de behandeling bij te stellen.

Nazorg

Als uit de evaluatie met uw behandelaar blijkt dat u voldoende hersteld bent, sluiten we in overleg met u de behandeling. Uw huisarts stellen wij hiervan op de hoogte.

In sommige gevallen, als u langdurig in behandeling bent geweest, kunt u er voor kiezen gebruik te maken van een programma van groepstherapie om het herstel vast te houden en terugval te voorkomen.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje