App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-obesitas

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Mensen die last hebben van een eetbuienstoornis hebben vaak ernstig overgewicht/obesitas. Vaak ligt een ongestructureerd eetpatroon en/of eten als reactie op negatieve en positieve gevoelens hieraan ten grondslag. GGZ Oost Brabant heeft een modulair aanbod voor mensen die last hebben van een eetbuienstoornis.

Behandelingen

Wat staat mij te wachten?

Als je bent doorverwezen naar de GGZ Oost Brabant krijg je een uitnodiging voor één of twee intakegesprekken en een adviesgesprek. Tijdens deze gesprekken onderzoeken we je eetstoornis. We besteden aandacht aan het eetpatroon, (de rol van je) gewicht en de mogelijke achterliggende problemen. Op grond van deze informatie komen we met een advies. In de meeste gevallen zul je starten in de pre-therapiegroep. Deze groep bereidt je voor op de behandeling.

Hoe ziet mijn behandeling eruit?

De pre-therapiegroep komt een keer per week anderhalf uur bij elkaar. Hier onderzoek je je eetstoornis door gerichte opdrachten te maken en deze te bespreken in de groep. In de groep kun je herkenning vinden en doe je ervaring op met het (leren) praten over je probleem. Tijdens de pre-therapiefase krijg je een psychologisch onderzoek. Ook kan het zijn dat er een lichamelijk onderzoek en/of een consult bij de psychiater plaatsvindt. De meeste mensen nemen zo’n drie maanden deel aan de pre-therapiegroep.

Modulair behandelprogramma

Na de pre-therapiegroep kun je starten met het modulaire behandelprogramma. Er zijn zes modules van anderhalf uur, waaraan je in overleg met je behandelcoördinator kunt deelnemen. In een individueel gesprek wordt gekeken welke modules (op dat moment) het meest passend voor je zijn. Aanvullend of in plaats van groepsbehandeling behoren ook individuele behandelingen tot de mogelijkheden.

E-mental health

Aanvullend op en ter versterking van de behandeling bieden wij begeleiding via e-mental health aan. Dit is maatwerkbegeleiding waarbij cliënten specifieke problemen kunnen voorleggen en gerichte (huiswerk) opdrachten meekrijgen.

Hoe lang duurt mijn behandeling?

De behandeling is opgebouwd uit periodes van drie maanden. Na elke periode vindt een evaluatie plaats, waarna besloten wordt of je stopt of doorgaat naar een volgende periode. De meeste mensen maken gebruik van twee of drie periodes.

Klaar met de behandeling, en dan?

Na het afronden van je behandeling volg je een module die gericht is op het vasthouden van het resultaat, ook als je je werk/bezigheden weer opgepakt hebt.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje