App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-persoonlijkheidsstoornis

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Moeite met flexibel reageren

Kenmerkend voor persoonlijkheidsstoornissen is dat ze diep verankerd liggen in iemands aard en dus vaak al langere tijd bestaan. Veel mensen met een persoonlijkheidsstoornis realiseren zich niet dat zij een probleem hebben, omdat ze altijd zo geweest zijn en denken dat het zo hoort.

Het kan lijken dat anderen of de maatschappij het probleem vormen. Daardoor heeft niet iedereen er evenveel last van. Sommige gedragingen bij personen met persoonlijkheidsstoornissen hebben tot gevolg dat zij zich zelf ongelukkig voelen, terwijl andere gedragingen ervoor zorgen dat vooral anderen zich ongelukkig voelen.

Behandelingen

De doelen van de behandeling van een persoonlijkheidsstoornis zijn gericht op het accepteren en leren omgaan met de stoornis en het doorbreken van de patronen zodat weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Nadat u bent doorverwezen krijgt u eerst een aantal intakegesprekken (minimaal twee) om een goed idee te krijgen van uw problemen en de gewenste behandeling. Een kort psychologisch onderzoek en een gesprek met de psychiater kan deel uit maken van de onderzoeksfase. In een team bestaande uit psychiater, psychologen en sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen wordt overlegd over de behandeling die het meest passend voor u zou zijn. Degene met wie u een intakegesprek hebt gehad zal dit in een adviesgesprek met u bespreken. Als u het eens bent met elkaar wordt u verwezen naar uw behandelaar.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje