App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-psychose

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Iemand met een psychose kan erg in de war en angstig zijn, last hebben van hallucinaties en/of waandenkbeelden hebben. Zo kan iemand stemmen horen, of  het idee hebben dat hij achtervolgd wordt.

Een psychose kan ook eenmalig voorkomen, of optreden bij andere ziektebeelden zoals manisch-depressieve stoornis of ernstige depressies.

Behandeling

Als u bent doorverwezen naar de GGZ Oost Brabant gaan we eerst kijken waar u precies last van heeft. En uitleggen wat er aan de hand is. Bij een behandeling worden vrijwel altijd medicijnen aangeboden. Het medicijn tegen een psychose noemen we een antipsychoticum. Dat betekent letterlijk: tegen een psychose. Soms geven we ook een medicijn tegen de onrust en de angst.

Vaak kunt u met een psychose gewoon thuis blijven. U krijgt regelmatig gesprekken en we kijken of de medicijnen voldoende werken. We betrekken ook altijd uw familie en/of uw partner bij de behandeling. Door gesprekken met uitleg en tips. Uw familie maakt u in het dagelijkse leven mee. Wie thuis intensieve begeleiding nodig heeft, kan hulp krijgen van ons FACT-team. Zij hebben veel deskundigen die allemaal bereid zijn om u verder te helpen.

Klinische behandeling

Soms is het noodzakelijk iemand op te nemen in een psychiatrische instelling, of op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis is nodig als u geobserveerd moet worden, u in uw eigen omgeving niet meer tot rust kan komen, te angstig bent of een gevaar vormt voor uzelf of uw omgeving.

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje