App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-zelfmoord-jeugd

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Zelfmoordgevoelens bij jongeren komen vaak naar boven als gevolg van een depressie. Zelfmoordgedachten zijn vaak een reactie op heftige problemen waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Iemand die erover denkt zelfmoord (suïcide) te plegen heeft teveel last van problemen. Hij of zij wil dat er een einde komt aan deze zware situatie en ziet geen andere oplossing meer dan zelfmoord.

Behandelingen

Zelfmoordgevoelens bij jongeren komen vaak naar boven als gevolg van een depressie. Onze behandeling van een depressieve stoornis bestaat meestal uit twee onderdelen:

  • Therapie in de vorm van gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten en uitleg geven over de aandoening en hoe daar mee om te gaan.
  • Als er meer problemen zijn dan alleen angst en/of depressie bieden wij op maat aanvullende zorg. Hierbij kunt u denken aan medicatie, ouderbegeleiding of ondersteuning thuis.

Uitleg behandeling

We willen eerst een goed beeld krijgen van wat er precies aan de hand is. Daarom vragen wij u en uw kind als het 12 jaar of ouder is, om een aantal vragenlijsten (thuis) in te vullen. Daarna volgt er een intakegesprek, zodat we nog meer informatie krijgen over de problemen die spelen en uw vragen om hulp.

Als na het intakegesprek nog niet goed duidelijk is wat er aan de hand is, krijgt u kind mogelijk meer onderzoeken, bijvoorbeeld een observatie, psychologisch en/of psychiatrisch onderzoek.

Vervolgens volgt de diagnose en een voorstel voor de behandeling. We bespreken dit met u en uw kind.

Betrokkenheid ouders

Zeker bij kinderen op de basisschool betrekken wij u als ouders zeer nauw bij de behandeling. Tijdens de behandeling leert u met uw zoon of dochter en zijn of haar klachten omgaan.

Als het kind ouder is, richt de behandeling zich meer op hem/haar zelf en betrekken we u alleen in overleg met hem of haar actief bij de behandeling.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje