App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-zelfmoordgedachten

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Zelfmoordgedachten zijn vaak een reactie op heftige problemen waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Iemand die erover denkt zelfmoord (suïcide) te plegen heeft teveel last van problemen. Hij of zij wil dat er een einde komt aan deze zware situatie en ziet geen andere oplossing meer dan zelfmoord.

Praat over zelfmoordgedachten

Het is belangrijk dat u uw gedachten over zelfmoord deelt met iemand die u vertrouwt. Dit kan een familielid of vriend zijn. Misschien vindt u het juist makkelijker om met iemand te praten die u minder goed kent. Bijvoorbeeld met uw huisarts, bedrijfarts, vertrouwenspersoon of een collega. U kunt ook anoniem bellen of chatten over uw probleem via 113.nl. Praten lucht op. Blijf er niet alleen mee rondlopen, anderen kunnen helpen.

Behandelingen

Als u bent doorverwezen naar GGZ Oost Brabant krijgt u eerst een of meerdere gesprekken. Het kan zijn dat u bij uw zelfmoordgedachten een klachtenpatroon hebt dat past bij een bepaalde psychische stoornis, bijvoorbeeld een depressie of een trauma. Tijdens de gesprekken proberen we een beeld te krijgen van uw situatie. Bijvoorbeeld of u helder en samenhangend denkt, of u rustig of onrustig bent, of u een sombere stemming hebt en of u in de realiteit bent en overzicht hebt over uw situatie. Vervolgens volgt er een diagnose en een behandelplan. Hierna kan de behandeling starten.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje