banner-zorggroepen

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

dat is kansen zien en willen leren van elkaar

Bij GGZ Oost Brabant zien we elke dag dat mensen voortdurend leren van elkaar. Of je nu cliënt, hulpverlener, ervaringsdeskundige, invalkracht of stagiair bent; met al die verschillende perspectieven dagen we elkaar uit om anders naar de dingen te kijken. Zo voeden we elkaar. Om die reden biedt GGZ Oost Brabant ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zich te ontwikkelen. Het past bij onze visie op herstelgerichte zorg en duurzame inzetbaarheid.

GGZ Oost Brabant werkt al jaren samen met sociale partners als IBN, Atlant en de Weener Groep. We hebben tientallen medewerkers aan het werk op een werkervaringsplek, of met een WW-, Wajong-, WIA- of WAO-uitkering. De komende jaren zetten we nog actiever in op sociaal ondernemerschap. GGZ Oost Brabant ziet social return en de Participatiewet als een mooie, natuurlijke ontwikkeling die naadloos aansluit bij onze organisatiedoelen.

Hier geloven wij in

Bij de invulling van sociaal ondernemerschap binnen GGZ Oost Brabant houden we vast aan de uitgangspunten waarin wij geloven.

We werken volgens de Herstelvisie - Kijken naar wat wél kan!

Sinds 2008 is de Herstelvisie leidend voor alle hulp en zorg die wij bieden aan onze cliënten. De volgende vier kernwaarden staan daarin centraal:

 • Het gaat om de cliënt als mens, niet om de diagnose,
 • De cliënt is persoonlijk en actief betrokken bij de zorg die hij krijgt,
 • De cliënt mag en kan zelf zijn richting kiezen,
 • Hoop en groeipotentie staan centraal.

Herstellen is vooral kijken naar wat nog wel kan. We weten uit ervaring dat werk cruciaal is voor herstel. De Herstelvisie past daarom uitstekend bij onze kijk op sociaal ondernemerschap. Ook bij medewerkers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kijken we naar wat nog kan.

GGZ Oost Brabant en Huize Padua

Plaats: Boekel
Adres: Postadres:
GGZ Oost Brabant
Postbus 3, 5427 ZG Boekel

GGZ Oost Brabant locatie Huize Padua 
Kluisstraat 2, 5427 EM Boekel
Plattegrond Zorgpark

Telefoon: 0492 - 84 60 00

Landgoed Coudewater

Plaats: Rosmalen
Adres: GGZ Oost Brabant Landgoed Coudewater
Berlicumseweg 8, 5248 NT Rosmalen
Telefoon: 073 - 844 75 00

Gespecialiseerd zorgaanbod Landgoed Coudewater

 • De Beemden
 • De Vonder
  • Vonder 1 (begane grond)
   T 073 - 844 75 42, 073 - 844 75 43
  • Vonder 2 (eerste verdieping)
   T 073 - 844 76 06, 073 - 844 77 44
   • Regio Oss/Uden/Veghel

    Plaats: Oss
    Adres:

    GGZ Oost Brabant
    Gebouw Arsis
    Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss

    Telefoon: 0412 - 84 70 00
    Plaats:   Veghel
    Adres:   GGZ Oost Brabant
    Reigerdonk 38, 5467 AN in Veghel 
    Telefoon:   0413 - 84 68 00
   • Regio Boxmeer en Noord-Limburg

    Plaats: Boxmeer
    Adres: GGZ Oost Brabant Land van Cuijk en Noord-Limburg locatie Boxmeer
    Bilderbeekstraat 44
    5831 CX Boxmeer

    Postbus 103,
    5830 AC Boxmeer

    Telefoon: 0485 - 84 72 50 (Boxmeer)

Regio Helmond/Peelland

Plaats: Helmond
Adres: GGZ Oost Brabant
Gebouw ’t Warant
Wesselmanlaan 25a, 5707 HA Helmond

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 0492 - 84 80 00

Secretariaat AZT-Team

Telefoon: 0412-847005

Missie

We bieden excellente specialistische GGZ aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). We ondersteunen hen bij herstel en het bevorderen van participatie. Met als doel het bereiken van optimale functionele autonomie en kwaliteit van leven. Dat doen we door persoonsgerichte consultatie, diagnostiek, behandeling en begeleiding te bieden. Kort als het kan, intensief en langdurig als het nodig is. We leveren zorg, die je je eigen familie en naasten gunt: veilig en mensgericht.

We voelen een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het continu verbeteren van de geestelijke gezondheidszorg en het welzijn van alle inwoners in de regio Oost-Brabant en de kop van Noord-

Limburg. Op het gebied van hoogspecialistische GGZ zijn we er ook voor hen die van buiten dit gebied komen. Het gaat hier om de zorgcircuits: LVB-Psychiatrie Huize Padua, NAH Huize Padua, Autisme Spectrum Stoornissen en het Specialistische Centrum Eetstoornissen.

Visie

De unieke mens staat integraal bij ons centraal vanuit verschillende leefgebieden: we hebben aandacht voor diens gezondheid, identiteit en functioneren in verschillende rollen. We gaan uit van zijn autonomie, eigen regie en persoonlijke krachtbronnen. We zetten sterk in op het bevorderen van zelf- en samenredzaamheid en willen zoveel mogelijk behandelen in de eigen vertrouwde omgeving in verbinding met naasten. We bieden integrale herstelgerichte zorg mede op basis van bewezen effectieve behandelmethodes.

In ons werkgebied vinden cliënten ons daarom altijd dicht in de buurt. Om aan de maatschappelijke transformatie, met de grote verscheidenheid aan regionale diversiteit, op een goede wijze invulling te geven, nemen we een actieve rol samen met netwerkpartners. Om extern te kunnen excelleren, vinden we het van groot belang dat onze interne verbinding goed is. In dat kader vragen we van onze medewerkers een grote flexibiliteit en samenwerking over de regio’s en zorggroepen heen. Deze combinatie van inhoudelijke expertise en regionale verankering schept een goede basis voor herstel van of met een ernstige psychiatrische aandoening. Uit de service & kwaliteit die we bieden blijkt dat we laagdrempelig, mensgericht, oprecht belangstellend, gastvrij, betrouwbaar en bevlogen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw