App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-groepstherapie

Dutch Arabic English Polish Turkish

Wat is MBT?

Mentaliseren houdt in dat mensen het doen en laten van zichzelf en anderen waarnemen en begrijpen in termen van gevoelens, gedachten, bedoelingen, verlangens. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben vaak problemen op dit gebied.

Voor wie is MBT bedoeld?

Onze training MBT is bedoeld voor mensen met (borderline) persoonlijkheidsstoornissen.

Bij de MBT wordt uitgegaan van het principe dat een borderline persoonlijkheidsstoornis een stoornis is in de hechting en in het mentaliseringsvermogen. Mentaliseren houdt in dat mensen het doen en laten van zichzelf en anderen waarnemen en begrijpen in termen van gevoelens, gedachten, bedoelingen, verlangens. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben vaak problemen op dit gebied.

Hoe ziet deze therapie eruit?

In onze MBT leren wij u te ‘mentaliseren’. Dat betekent dat u het doen en laten van uzelf en anderen leert waar te nemen en te begrijpen in termen van gevoelens, gedachten, bedoelingen, verlangens. Hierdoor neemt u meer afstand van het intense gevoel van het moment en zult u uiteindelijk beter met stresssituaties om kunnen gaan en minder impulsief, agressief en zelfdestructief gedrag gaan vertonen. Uiteindelijk zal het beter kunnen mentaliseren ook een positieve invloed hebben op uw contacten met anderen en uw sociaal functioneren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje