App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner online zelfhulp

Dutch Arabic English Polish Turkish


Knop Online ZelfhulpIndigo Brabant & GGZ Oost Brabant nodigen u uit om voor verschillende problemen een zelfhulp training te volgen via Online Zelfhulp.

Preventie

De trainingen werken preventief en zijn erg goed als uw klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen lukt het, door het volgen van de onlinetraining, de klachten te verminderen of volledig onder controle te krijgen. Maar ook als uw klachten ernstig zijn en door de training niet volledig verdwijnen, kan de training u zeker ondersteunen en praktische handvaten bieden. Om deze preventieve training te volgen hoeft u niet in behandeling te zijn bij Indigo Brabant of GGZ Oost Brabant. U heeft dan ook geen verwijzing nodig om hier aan deel te nemen. Kiest u wel voor een voor een behandeling dient u zich aan te melden via een verwijzing van de huisarts.

Gratis

indigoHet volgen van een training is gratis. Om maximaal voordeel uit de training te halen is het belangrijk dat u er serieus mee bezig bent. Zo is het belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan de training te besteden en deze helemaal af te ronden. Hieronder ziet u welke trainingen beschikbaar zijn en voor welke klachten en problemen de training geschikt is. Klik op de naam van een training voor meer informatie erover.

Als u zich heeft aangemeld klik dan op ‘Store’ Eenmaal aangemeld, kunt u zo veel trainingen volgen als u wilt.

Blij alcoholvrij

Geschikt voor mensen...die willen minderen met alcohol

Inhoud

Het doel van de module is om u te helpen om grip te krijgen op uw alcoholgebruik. Deze module behandelt de belangrijkste onderwerpen die relevant zijn bij alcoholproblemen. Denk aan onderwerpen als inzicht in eigen gebruik, het in kaart brengen van risicosituaties en zelfcontroletechnieken. In elke sessie krijgt u informatie, u leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en gaat zelfstandig aan de slag met een of meerdere oefening(en). Aan het eind van de module heeft u praktische handvatten om beter om te gaan met sociale druk, trek en uitglijders. Ook heeft u vaardigheden aangeleerd om risicosituaties in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

Voor wie?

De module is ontwikkeld voor volwassenen die te veel drinken en als gevolg hiervan problemen ondervinden op verschillende levensgebieden. De module kan zelfstandig worden doorlopen.

Opzet

  • Wat is er aan de hand?
  • Moeilijke situaties
  • Wat kan ik doen?
  • Omgaan met sociale druk en trek
  • Uitglijders
  • Hoe nu verder?

Bronnen

De module is gebaseerd op:

  • Protocol voor verslaving vanuit de Cognitieve Gedragstherapie.
  • Community Reinforcement Approach (CRA)
  • Achilles Leefstijltrainingen

 

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven