banner burg kuijperlaan

Banner-Klik-kaart-wonen-dagbesteding

Dutch Arabic English Polish Turkish

In 2015 heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen de zorg van landgoed Coudewater in Rosmalen elders in de regio onder te brengen. Vanaf dat moment is er samen met bewoners en hun naasten gekeken naar hun woonwensen en hoe we daar invulling aan konden geven. Voor 54 oudere cliënten betekent dit dat de Burgemeester de Kuijperlaan – na een verbouwing – een geschikte locatie is.

Healing environment
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval om zo een healing environment creëren. Over de concrete inrichtingswensen is GGZ Oost Brabant nog in gesprek met cliënten en familie. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.

Start bouw 
Inmiddels is de sloop van de binnenwanden begonnen. De omwonenden zullen dit vooral merken door het aan- en afrijden van vrachtwagens. Dit duurt een week of vier. Daarna kan de verbouwing binnen beginnen. De bedoeling is dat medio 2018 cliënten hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Contact

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven