App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-poppoli

Dutch Arabic English Polish Turkish

Er zijn vrouwen die niet kunnen genieten van de zwangerschap, angstig zijn of in de war raken. Er zijn ook vrouwen die al in behandeling zijn voor psychiatrische klachten en graag zwanger willen worden, maar zich afvragen of dit wel kan.

Ook vrouwen met psychiatrische klachten willen graag een zo goed mogelijke zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Er is vaak extra aandacht nodig voor het opbouwen van een goede band tussen u, als aanstaande) ouders en de baby. De POP-polikliniek kan u hierbij helpen.. 

Behandelaanbod

POP is de afkorting van Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Dit is een spreekuur dat hulp biedt voor vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap. In dit spreekuur werken de psychiater en verpleegkundig specialist van GGZ Oost Brabant samen met kinderarts en gynaecoloog van ziekenhuis Bernhoven. Wij behandelen de psychische klachten met ondersteunende behandeling/begeleiding en, als het nodig is, therapie of medicatie. Wij geven voorlichting en begeleiding rond de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Mogelijk zoeken we samen naar meer ondersteuning bij u thuis.

Advies

Wij geven advies wanneer u overweegt zwanger te worden bij al langer bestaande psychische klachten en/of medicatiegebruik. Wij staan dan uitgebreid stil bij de zwangerschap en het medicatiegebruik. Ook bespreken we wat het opvoeden en verzorgen van een kind allemaal met zich meebrengt.

Voor wie is de POP-polikliniek?

  • U heeft psychische klachten.
  • U gebruikt medicatie tegen angst, depressie of verwardheidsklachten.
  • U bent in het verleden behandeld voor psychische klachten of gebruikt nog medicatie voor psychische klachten.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje