App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu
Dutch Arabic English Polish Turkish

Inzet op verschillend terrein

Als vrijwilliger ondersteun je bij groeps- en clubactiviteiten zoals volksdansen, muziekactiviteiten, biljartclub, koken, hobby of bloemschikken. Verder help je met het begeleiden bij uitstapjes en activiteiten zoals zwemmen of fietsen. Maar ook samen een praatje maken, een kopje koffie drinken of een spelletje doen met cliënten wordt zeer gewaardeerd.

Vrijwilligerswerk is altijd aanvullend en mag niet in de plaats treden van werkzaamheden die behoren tot het takenpakket van onze professionals.

Wil jij ook nét dat beetje extra bieden?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden, zowel individueel als in groepsverband. 

Wat verwachten we van u?

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wij verwachten een vriendelijke en respectvolle houding. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat gemaakte afspraken worden nagekomen.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Een prettig werkklimaat
  • Een vrijwilligersovereenkomst
  • Verzekering en reiskostenvergoeding
  • Een contactpersoon voor de dagelijkse begeleiding
  • Jaarlijks een gezellige avond met als onderdeel een relevant thema voor vrijwilligers
  • Ondersteuning door de vrijwilligerscoördinator.

Wij vinden uw bijdrage belangrijk!

Wij vinden dat de zorg voor onze cliënten niet ophoud bij het behandelplan en het begeleidingstraject. Met name vrijetijdsbesteding is voor de meeste cliënten erg belangrijk. Door de inzet van vrijwilligers kan nét dat beetje extra worden geboden, zoals persoonlijke aandacht en ondersteuning bij wekelijks terugkerende activiteiten.

Ook vanuit  de Verwenzorg en het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen wordt veel gerealiseerd op het gebied van vrijetijdsbesteding van cliënten.

Bij  GGZ Oost Brabant kunnen mensen met lichte tot ernstige psychische klachten en psychiatrische aandoeningen terecht. Er wordt gewerkt vanuit de herstelvisie, waarbij geprobeerd wordt om de cliënt de regie zoveel mogelijk in eigen hand te laten houden. Vrijwilligerswerk kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

Vacatures vrijwilligerswerk

  • Bezoekvrijwilliger: Voor de locaties Coudewater (Rosmalen) en Huize Padua (Boekel) zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een bezoekje willen brengen aan bewoners en met hen kleine activiteiten willen ondernemen. Veel bewoners stellen het erg op prijs om bezoek te krijgen, een praatje of een wandeling te maken. Frequentie en tijd kan in overleg.
  • Gastvrouw/Gastheer op een woonafdeling: Op de locaties Coudewater(Rosmalen), Huize Padua (Boekel) of Veghel zoeken wij vrijwilligers die kleine activiteiten op een woonafdeling willen doen. Soms gaat het alleen om gezellig met elkaar een kopje koffie of thee te drinken, maar ook een wandelingetje met één bewoner of een spelletje kan gevraagd worden.
  • Voor de locaties Coudewater en Huize Padua zijn wij altijd op zoek naar chauffeurs die op oproepbasis bereid zijn om een acht persoons rolstoelbusje te rijden als de bewoners een uitstapje willen maken, dit is soms ook in het weekend. Tijdstip en frequentie in overleg.
  • Groeps/clubactiviteiten: Voor de locaties Coudewater en Huize Padua zoeken wij vrijwilligers die samen met een beroepskracht groepsactiviteiten willen ondersteunen. Te denken valt aan zwemmen, wandelen, volksdansen, fietsen, uiterlijke verzorging, ontspanningsmiddagen, vissen, dam- en schaakclub, uitstapjes enz. Deze vacature hangt af van de actuele vraag van het moment.

Wilt u meer informatie, neem contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren:

Theo Rovers 

T  0492 – 84 61 24
M 06 - 23 78 99 78

Regio Huize Padua/Gemert/Helmond/Asten/Someren/Deurne

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven