App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner coronavirus

Banner Klik kaart

GGZ Oost Brabant vindt een betrouwbare en veilige informatieverwerking zeer belangrijk, evenals de integriteit en beschikbaarheid van informatie. Om deze redenen heeft de GGZ Oost Brabant een kwaliteitssysteem opgebouwd, dat is gericht op kwaliteit van zorgverlening en informatiebeveiliging. De externe auditor Lloyds heeft dit systeem in 2015 getoetst.

NEN en ISO-gecertificeerd
GGZ Oost Brabant is hiermee als een van de eerste GGZ-organisaties in Nederland gecertificeerd op NEN7510 en ISO27001; hiermee is onafhankelijk aangetoond dat GGZ Oost Brabant voldoet aan eisen op het gebied van veilig omgaan met (patiënt)informatie.

Beveiliging van digitale patiënteninformatie
Patiëntgegevens in het elektronisch patiëntendossier (EPD) zijn alleen toegankelijk voor behandelaren die bij GGZ Oost Brabant werken. Daarbij geldt dat alleen behandelaren die een behandelrelatie met een bepaalde cliënt hebben, diens gegevens kunnen raadplegen.

Data
De digitale data zijn opgeslagen in het eigen datacenter van GGZ Oost Brabant in Nederland, en valt daarmee onder de Europese privacywetgeving. Gegevens kunnen niet opgevraagd worden vanuit de VS (de zogeheten Patriot Act).

VIM
GGZ Oost Brabant werkt met een Veilig Incidenten Melden-systeem (VIM), met als doel incidenten volgens gangbare procedures af te handelen en ervan te leren. Als een incident te maken heeft met een patiënt, dan worden alleen patiëntnummer, geboortedatum, geslacht en het incident in het VIM-systeem geregistreerd; naam, adres, woonplaats en medische informatie niet. De VIM-gegevens zijn dus niet herleidbaar. De gegevens van het VIM-systeem gaan over een versleutelde verbinding naar een datacenter in Engeland, dat eveneens onder Europese wetgeving valt. Softwareleveranciers waarmee GGZ Oost Brabant samenwerkt hebben geen toegang tot de gegevens. Backups zijn versleuteld met de laatste gangbare versleuteling.

Website
GGZ Oost Brabant houdt via zogeheten tracking tools bij hoe het klikgedrag is van bezoekers van de website www.ggzoostbrabant.nl. Dit doen we met Google Analytics en met tools naar de social media Twitter en Facebook. Welke pagina’s worden bezocht, waar wordt het meest op doorgeklikt, hoe lang blijft een bezoeker op een bepaalde pagina? Deze statistieken leveren gegevens op waarmee we de site voortdurend proberen te optimaliseren om zodoende tegemoet te komen aan het zoek-/informatiegedrag van de bezoekers. Zie ook onze disclaimer.

Wat we niet doen is een koppeling maken met ‘add this’ en ‘share this’ naar social media. Verder is de website niet gekoppeld aan cliëntinformatie of andere privacygevoelige informatie, de site wordt gehost op een andere server bij een ander bedrijf.

Campagne
Naast alle systemen die hier worden genoemd stimuleert de interne campagne ‘Veilige zorg, een zorg van jou en mij’ het bewust bezig zijn met veilige informatie en het veilig informatiegedrag van medewerkers, cliënten en familie.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw