App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Ik voel me weer nuttig en gewaardeerd’

 

Ingrid“Toen de kinderen van mijn vriend vroegen of ik de nieuwe vriendin van papa werd, deed me dat zo goed. Kort daarvoor had ik de wens om moeder te worden definitief laten varen. Het risico dat ik door zwangerschapshormonen opnieuw in een depressie of psychose zou komen was groot. Die hel wilde ik niet nog eens meemaken.

In 2002 - na een intensief vruchtbaarheidstraject - resulteerde de zwangerschap van onze tweeling in een miskraam. Een paar maanden daarna stortte ik in. Het voelde alsof mijn leven niet meer de moeite waard was en ik probeerde er een einde aan te maken. Mijn toenmalige man vond me. Ik werd opgenomen op de PAAZ*.

Na een half jaar was ik voldoende hersteld. Door de bijwerkingen van de medicijnen was ik alleen nergens toe in staat: ik sleet mijn dagen in versufte toestand thuis en voelde me leeg en nutteloos. Dat veranderde toen een andere psychiater me een nieuw medicijn voorschreef, ik kreeg weer energie en ging aan de slag als vrijwilliger bij het dagactiviteitencentrum in Helmond. Daar bloeide ik van op; ik voelde me nuttig en gewaardeerd. Bij het afbouwen van mijn medicijnen, ging het opnieuw mis: ik kreeg wanen, zag overal camera’s hangen die me volgden en was bang dat ‘ze’ me zaten op te wachten. Voor de tweede keer in mijn leven werd ik opgenomen.

Na mijn tweede opname weet ik nu dat ik medicijnen moet blijven slikken. Daardoor en doordat ik structuur in mijn dagen houd, gaat het goed. Ik heb een leuke werkervaringsplek gevonden bij het cliëntenservicepunt in Helmond en een fijne relatie. Natuurlijk blijft het verdriet dat ik nooit kinderen zal krijgen, maar dat ik nu een soort bonusmama mag zijn voor de kinderen van mijn vriend, voelt echt als een troost.”

Ingrid is medewerker bij het Cliëntenservicepunt in Helmond 

*Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw