App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Ik weet dat je eruit kan komen’

“Vechten tegen een depressie is verschrikkelijk. Het is alsof je vecht met jezelf. Toch zou ik tegen lotgenoten willen zeggen: ‘Blijf hoop en vertrouwen houden dat het goed komt. Zoek hulp bij een professional en laat je steunen door familie en vrienden.’ Ik weet hoe zwaar het is, maar ook dat je eruit kan komen.

Niemand was verbaasd dat ik instortte na alles wat ik had meegemaakt: het verlies van mijn beide ouders binnen een week, mijn zoon die gewond raakte bij een auto-ongeluk en veel zorgen over mijn dochter met psychische klachten. Hoewel ik kon rekenen op veel hulp en begrip van mijn kinderen en partner, voelde ik me schuldig omdat ik hen verdriet deed. Ik was een sombere lusteloze vrouw geworden, die de dagen niet meer kon overzien. Als ik had gedoucht en ontbeten was ik al helemaal op. Hoe kwam ik hier ooit nog uit?

Begeleiding thuis en daarna intensieve groepsbehandeling met lotgenoten en een cursus mindfulness hielpen bij mijn herstel. Langzaam maar zeker krabbelde ik  op. De dag dat ik voor het eerst weer op de fiets naar therapie durfde, was een keerpunt. Toen voelde ik dat het goed zou komen en kreeg ik weer vertrouwen.

Achteraf gezien bleef ik tijdens die nare gebeurtenissen functioneren door druk bezig te zijn, zodat ik mijn gevoelens en gedachten niet hoefde toe te laten. Tijdens de therapie leer je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je je malende gedachten kunt herkennen en beïnvloeden. Nu bouw ik rustmomenten in en durf mijn gevoelens onder ogen te zien. Ik neem de tijd voor dingen, zoals voor yoga en wandelen; deze activiteiten geven me energie en helpen me mijn hoofd leeg te maken.
Bang dat het me nog een keer overkomt, ben ik niet. Ik heb de regie terug over mijn leven.”

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw