App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Het sporten geeft me rust in mijn hoofd’

pim “Voetbal is mijn grote passie. Ik ben fan van Ajax en speel al zeven jaar in het G-team van voetbalvereniging Kruisstraat. Het is een keer in de week trainen en daarnaast een wedstrijd spelen. Om mijn conditie op pijl te houden loop ik 1 à 2 keer per week hard. Ik ben de oudste van het team, dus moet mijn best doen de rest bij te houden. Dat lukt aardig!

Ik ben aanvoerder en heb ‘n poeier van een schot. Ik kan alles, behalve keepen. We spelen 2e klasse. Laatst wilde ik een niveau hoger proberen en maakte een uitstapje naar voetbalclub TGG in Den Bosch. Maar ik miste de sfeer van de Kruisstraat. Toen ik weer een keer op m’n oude cluppie kwam, riep de barvrouw: ‘Ha die Pim, ben je er weer?’ Dat voelde zo goed. Ik heb me gelijk weer aangemeld.

Wat het sporten me brengt? Op de eerste plaats rust in mijn hoofd. Na een drukke week zit mijn hoofd vol. Als ik niet sport, kan ik mijn energie niet kwijt en raakt mijn hoofd voller en voller. Dan kan ik niet meer ontspannen. Voetballen is een uitlaatklep. Ik voel me daarna heerlijk. Moe en voldaan, en met een rustig hoofd.

Daarnaast sociale contacten. Voor iemand met autisme best lastig hoor, al die interactie binnen zo’n team. Maar ik heb echte vrienden in het team die ik buiten het voetbal ook zie. Ik ben op het veld een fanatiek baasje, maar na de wedstrijd houd ik van gezelligheid. Daar hoort voor mij een lekker pilsje bij. Mede daardoor én door mijn medicijnen kom ik snel aan. Door het sporten blijf ik een beetje op gewicht, dat vind ik belangrijk.”

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw