App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Ik slaap goed en gebruik minder medicijnen’

fred 2WH7861 1 1“Al 30 jaar woon ik op Huize Padua, op de afdeling Kraanmeer. Een aantal jaren geleden was er niet zoveel te doen hier, wat sport betreft. Dat is helemaal veranderd. Tegenwoordig sport ik bijna iedere dag.

Vaak vind je me in de fitnessruimte. Ik doe mee met de Try Out. Dit is opgezet door Corneel (Verhoeven, red) en Koen (Verberne, red). We mogen een sport kiezen die we leuk vinden en dan gaan we die sport vier weken doen, bij een club in de omgeving. Ik heb gesquasht bij Fitland in Gemert. Ook heb ik atletiek, tennis en basketbal gedaan. Voetbal vind ik ook leuk. In de zomer spelen we hier op het zorgpark, in de winter in de zaal. Verder zit ik bij verschillende clubs om te fietsen, wandelen, vissen en biljarten.

Woensdag is mijn rustdag. Dan rust ik uit, anders wordt het teveel. ’s Ochtends werk ik op het ambachtscentrum en ’s middags op het activiteitencentrum. ’s Avonds zing ik in een koor. In het weekend kijk ik naar voetbal op tv, vooral naar PSV. En het G-team van Gemert bezoek ik vaak. Daar ken ik bijna iedereen!

Sporten is gezond voor lichaam en geest. Veertien maanden geleden ben ik gestopt met roken. Van de een op de andere dag. Twee keer een nicotinepleister, meer was niet nodig. Het is goed dat ik veel afleiding heb, dan denk ik niet aan roken. Als ik thuis kom, rust ik even uit en ga dan douchen. Ik voel me goed, ontspannen en lekker in mijn vel. En ik slaap goed en gebruik iets minder medicijnen dan vroeger.

Ik zit in de Commissie Leefstijl. Hier praten we met medewerkers, cliënten en de cliëntenraad over hoe we gezonder kunnen leven. Ik probeer anderen te stimuleren. Kom eens een keer mee naar de fitness, gewoon een keer kijken of het iets voor je is, zeg ik dan.”

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • De werkdag van ... Toon
    De werkdag van ... Toon
  • De werkdag van ... Manon
    De werkdag van ... Manon
  • De werkdag van ... Tom
    De werkdag van ... Tom

'Boya spiegelt mijn gedrag’

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw