Menu

Banner Klik kaart

'Ik groei van mijn werk als ervaringsdeskundige'

Yvonne"Als kind werd ik gepest. Hierdoor ontwikkelde ik een angststoornis. Ik durfde op een bepaald moment niet meer de straat op. Tel daarbij een verslavingsgevoeligheid en een postnatale depressie op… niet gek dat het na de geboorte van mijn derde kind fout ging. Ik was ernstig de weg kwijt en werd opgenomen op Huize Padua. Ik schaamde me dat het me allemaal niet lukte en had een extreem laag zelfbeeld. Na een jaar opname, waarin ik hard aan mezelf gewerkt heb, ging het beter. Een ervaringsdeskundige met wie ik in contact kwam zei: dit werk is echt iets voor jou! 

Ik heb de knop omgezet. Betaald werk zit er niet in, ik kan de druk niet aan. Nu maak ik me nuttig als ervaringsdeskundige bij ORO*. Ik vertel mijn herstelverhaal in gastlessen op ROC de Leijgraaf en bij trainingen voor hulpverleners. Ook voer ik gesprekken met ouders en deel mijn ervaringen. Weten dat je niet de enige bent, helpt anderen.

Ik groei van mijn werk als ervaringsdeskundige. We zijn altijd met z’n tweeën en als we terug zijn van een training praten we na. Eerst dacht ik ‘wat heb ik nou te vertellen?’, maar nu weet ik dat het waardevol is wat ik doe. Ik sla hiermee twee vliegen in één klap: alles wat ik heb meegemaakt, kan ik nu positief gebruiken. En daarnaast houdt het mij op de been. Ik leer ervan. Het maakt me zekerder en sterker.

Jarenlang heb ik te horen gekregen wat ik niet goed kan, nu kijk ik eindelijk naar wat ik wél kan. En het helpt bij mijn eigen herstel. Ik merk het aan mijn eigen kinderen. Sinds het met mij goed gaat, gaat het met mijn kinderen ook beter. Ik doe alles om de band met hen te verbeteren. Natuurlijk heb ik nog ups en downs, maar ik blijf veranderen en groeien."

 *ORO is gespecialiseerd in de zorg en begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw