App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Naast verdriet kan ik nu ook vreugde voelen’

Petra“Als kind wilde ik Pippi Langkous zijn: sterk, onafhankelijk en zonder zorgen. Dat laatste was ik zeker niet. Ik was vaak verdrietig en voelde me ‘anders’. Thuis was het niet fijn, van mijn vader en moeder mocht er niet gepraat worden over emoties. Toen ik ouder werd, kreeg ik meer depressieve klachten. Vaak dacht ik: ‘Als ik Pipi was, kon ik mezelf redden’. Want hoeveel therapieën ik ook volgde, echt herstellen deed ik niet.

De ommekeer kwam toen ik bij Jeske (gz-psycholoog red.) in behandeling kwam. Bij haar voelde ik me meteen op mijn gemak en durfde ik me open te stellen. Dankzij onze gesprekken en EMDR leerde ik de trauma’s uit mijn jeugd te verwerken. Het waren zware sessies, waarbij al mijn emoties en opgekropte woede eruit kwamen. Soms was het zo heftig dat ik op weg naar huis de eerste de beste bumperklever te lijf wilde gaan, maar beetje bij beetje leerde ik dat ik naast verdriet en boosheid ook vreugde kon voelen. Er viel letterlijk een last van me af. Tijdens deze periode bleek dat ook ik autisme had. Daar volgde ik therapie voor, vooral het lotgenotencontact en de erkenning, hebben mij en mijn gezin ontzettend goed gedaan.

Vorig jaar heb ik mijn behandeling bij Jeske afgerond. Dat was een moeilijk moment. Zou ik het wel redden zonder haar? Maar het gaat goed me. Natuurlijk ben ik weleens bang om terug te vallen, tegelijkertijd heb ik het vertrouwen dat ik er dan weer uitkom. Op een slechte dag ga ik in de tuin werken, luister ik muziek of schrijf mijn gevoelens van me af. Ik ben heel blij dat ik heb doorgezet tot ik de juiste behandeling én behandelaar vond. Een tip voor anderen? Geef niet op! Het heeft mij een nieuwe start gegeven.”

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • De werkdag van ... Manon
    De werkdag van ... Manon
  • De werkdag van ... Toon
    De werkdag van ... Toon
  • De werkdag van ... Tom
    De werkdag van ... Tom

‘Ik heb mezelf goed leren kennen’

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw