App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

‘Er moest iets veranderen, anders zou ze ook haar gezin kwijtraken’

Frank“Langzaam zag ik het gebeuren, dat mijn vrouw Loes steeds magerder werd. Ik bemoeide me er niet direct mee, maar op een bepaald moment was voor mij de grens bereikt. Ik ben altijd eerlijk en direct. Toen heb heb ik haar duidelijk gemaakt dat voor mij de maat vol was. Dat was heel hard, maar het kwartje viel. Er moest iets veranderen, anders zou ze ook haar gezin kwijtraken. Dit was een omslagpunt, en vanaf dit moment is het alleen maar beter gegaan. Ze is in behandeling gegaan bij het Hoogspecialistisch centrum voor Eetstoornissen. Hier heb ik ook twee dagen meegelopen, zodat ik leerde hoe ik er thuis mee moest omgaan.

Ik ben iemand die veel hooi op z’n vork neemt en werk iedere dag de klok rond. Voor mij was het belangrijk dat ik mijn eigen standpunt innam, anders ging ik er zelf aan onderdoor. Tegen iedereen ben ik altijd open geweest over mijn thuissituatie. Ik ben geen man van geheimen, daar schiet je toch niets mee op?

Het is nu vier jaar geleden en het gaat goed met Loes. De eetstoornis is een klein duiveltje wat soms nog de kop wil opsteken. Gelukkig zien Loes, mijn zoon en ik de signalen snel en kunnen we direct de tools gebruiken zodat deze geen ruimte krijgt. We zijn al 35 jaar samen en ik zie de toekomst positief tegemoet.”

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw