App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner nieuws

Vandaag is de Link special verschenen, met als thema: ‘Samen corona onder controle’. Deze wordt vanaf 1 juli huis-aan-huis verspreid in onze regio. 

CoverIn deze speciale editie vertellen drie mannen over hoe zij de afgelopen periode hebben beleefd, waar voor hen de uitdagingen liggen en hoe zij de toekomst tegemoet zien. We maakten intrigerende artikelen met twee collega's die experts zijn op het gebied van angst en stemmingsproblemen. Zij gaan in op deze problematiek in corona-tijd. Daarbij wordt door klinisch psycholoog en wetenschapper Yvonne Stikkelbroek speciaal aandacht besteed aan jongeren. Zij vertelt onder andere over de weerslag van de crisis op hen en hoe om te gaan met de aankomende zomervakantie.

Naast deze verhalen vertellen onze directeuren behandelzaken over hoe de anderhalvemeter-ggz zijn weg heeft gevonden binnen onze locaties en hoe deze verder wordt uitgerold. Zo is er op iedere locatie de afgelopen weken onder andere bewegwijzering aangelegd en zijn nieuwe protocollen opgesteld voor het bezoeken van het gebouw.

De Link special is daarnaast ook een manier om onze hardwerkende teams te bedanken voor hun tomeloze inzet van de afgelopen periode. We hopen dat jullie deze met plezier lezen!

Link -  van magazine naar online platform

De Link maakt onderdeel uit van een thematische campagne van GGZ Oost Brabant met ervaringsverhalen als belangrijkste bron. Hiermee dragen we bij aan realistische beeldvorming rond kwetsbare mensen. De komende maanden maakt de Link een verandering door. We gaan van een papieren versie naar een dynamisch, online platform. Ook daar zullen de ervaringsverhalen van cliënten centraal staan, brengen we pakkende achtergrondartikelen en laten we bekende Nederlanders aan het woord over hun kwetsbaarheden. We hopen jullie daar over een paar maanden te mogen ontvangen. Tot die tijd wordt Link magazine huis-aan-huis verspreid, via onze locaties in de regio, via gezondheidscentra en is het digitaal te volgen en te lezen op www.ggzoostbrabant.nl/linkmagazine. Graag een gedrukt exemplaar ontvangen? Stuur een mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Bron: communicatie

Twee jaar geleden begonnen de eerste studenten aan hun studie verpleegkundige niveau 4 of 6 aan De Zorgcampus, een samenwerking tussen GGZ Oost Brabant, Savant Zorg, ORO, De Zorgboog, het Elkerliek Ziekenhuis en onderwijsinstellingen ROC Ter Aa en Fontys Hogeschool. Vandaag studeren zij af.

Op de Zorgcampus worden studenten binnen twee jaar klaargestoomd voor een baan bij één van de vijf organisaties. Daarvoor werken zij vanaf de eerste dag, in blokken van tussen de vijftien en twintig weken, mee bij de verschillende organisaties en volgen ze daarnaast één dag per week onderwijs. “De afgelopen twee jaar waren heel leerzaam. Je wordt breed opgeleid, waardoor je echt kunt ontdekken welke doelgroep bij je past”, vertelt Ilona van Deursen, afgestudeerde aan de Zorgcampus.

“Ik was al een tijd werkzaam in de ouderenzorg, maar wilde graag meer tijd aan cliënten kunnen besteden. Toen ik las over de Zorgcampus heb ik meteen gesolliciteerd en na een selectiegesprek werd ik aangenomen. De afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd in alle sectoren.” Ilona kiest ervoor om bij GGZ Oost Brabant door te gaan met een HBO-opleiding tot verpleegkundige niveau 6. ‘’GGZ heeft echt mijn hart gestolen, ik wil graag mensen helpen om meer zelfredzaamheid en regie over hun leven te krijgen.”

Voor meer informatie over de Zorgcampus https://www.zorgcampusdepeel.nl/

20055 GGZ LinkedinGGZ Oost Brabant is naast haar bestaande poliklinieken een Digitale poli gestart. Cliënten kunnen daar terecht voor een 100 procent online behandeling, zonder wachttijd bij de intake. “De zorg vraagt om nieuwe initiatieven en vormen van therapie om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Met de Digitale poli leveren we kwalitatief dezelfde zorg als met een reguliere behandeling en kunnen we nog intensiever behandelen”, aldus Nathan Bachrach, klinisch psycholoog en één van de initiatiefnemers van de Digitale poli. 

Angst, stemming en persoonlijkheidsstoornissen
De Digitale poli van GGZ Oost Brabant is er voor iedereen van 18 jaar en ouder, die te maken heeft met angst- en stemmingsklachten, dwang- of persoonlijkheidsstoornissen of trauma’s. “Stoornissen en klachten die veel voorkomen in de maatschappij en waarbij onderzoek en ervaring heeft aangetoond dat een online behandeling een goed succes percentage heeft. Daarnaast zijn dit vaak stoornissen waar een lange wachttijd voor bestaat voordat mensen worden behandeld. Met de Digitale poli vervalt deze wachttijd.” 

Focus op gedrag, gezondheid en regie
In drie maanden tijd worden cliënten door ons multidisciplinaire team naar hun persoonlijke behandeldoel begeleid. Hierbij wordt niet enkel het accent gelegd op de diagnose. Met name ligt de focus op gedrag, gezondheid en eigen regie. Bachrach: “Een veilige, online behandeling waarbij mensen zelf kunnen kiezen waar en wanneer zij deze willen volgen. Ook buiten kantooruren zijn er mogelijkheden.”

Cliënten die deelnemen aan een behandeling van de Digitale poli hebben frequent contact met hun behandelaar via beeldbellen en worden daarnaast intensief begeleid met online modules en opdrachten. Naast herstel van psychische klachten richtten we ons nadrukkelijk ook op persoonlijk herstel. Vanaf de start van de behandeling wordt samengewerkt met ervaringsdeskundigen en kunnen cliënten deelnemen aan verschillende online zelfhulpgroepen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige”, aldus Nathan Bachrach. 

Lees hier meer over de Digitale poli.

Bron: Communicatie

Pagina 1 van 102

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw