App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner nieuws

023Op 8 juli a.s. wordt gestart met de ontmanteling van een aantal gebouwen op Landgoed Coudewater. Deze werkzaamheden gebeuren conform afspraak o.l.v. de voormalige eigenaar GGZ Oost Brabant. De ontmanteling is een onderdeel van de herontwikkeling van Landgoed Coudewater door de huidige VOF Land van Coudewater. Doelstelling is dat de ontmanteling uiterlijk eind 2019 is gerealiseerd.

Uit het oogpunt van veiligheid en om onwenselijke situaties rond de leegstaande gebouwen te voorkomen, is besloten om op zo kortst mogelijke termijn te starten. Komende maandag wordt als eerste gestart met de sloop van de Peter de Gorter straat-huizen. Afspraak met de bedrijven is dat zij proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Met belanghebbenden wordt in een gesprek de uitvoering van de werkzaamheden nader toegelicht.

Hergebruik materialen uit de gebouwen
In de diverse te ontmantelen gebouwen zijn materialen aanwezig die circulair kunnen worden hergebruikt. Deze materialen worden eerst verwijderd, voordat de daadwerkelijke sloop plaatsvindt.

Beschermende maatregelen voor flora en fauna en transportroutes
Daar waar noodzakelijk zullen zowel aan de wegen als bomen extra beschermende maatregelen worden aangebracht (zoals rijplaten, afscherming hoeken, boombescherming etc.).
De keuze van de boombescherming is afhankelijk van de boomsoort en locatie. Voor de aan- en afvoer van materieel, wordt per gebouw bekeken wat de beste route is om het terrein op en af te rijden. Wegen met veel bomen worden zo veel mogelijk gemeden en de Oude Berlicumseweg wordt niet gebruikt voor het transport van puin. Op de Peter de Gorterstraat houden we rekening met de veiligheid van andere weggebruikers.Tijdens de ontmanteling rijden er gemiddeld 2 á 3 vrachtwagens per dag over het terrein, bij de daadwerkelijke sloop zijn dat er meer.

Breken puingranulaat op locatie
Aan de zijde van gebouw C56 (De Vonder, Peter de Gorterstraat) is een braakliggend stuk terrein. De ontwikkelaar gaat daar op een duurzame wijze puien hergebruiken voor de aanleg van nieuwe wegen. Hier wordt het depot ingericht voor het puingranulaat. Het afkomende, steenachtige materiaal van de te slopen gebouwen wordt hier naartoe vervoerd. Het puinbreken gebeurt na de sloop van alle panden en wordt in één doorlopende fase uitgevoerd. Dit duurt ongeveer 10 werkdagen.

Vragen?
Bij vragen over dit bericht, neemt u contact op met Vivianne Viguurs, manager communicatie bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0492-846000.

 

Antje is op bezoek bij het Specialistisch Centrum voor Autisme en praat met Mieke, die vrijwilliger is bij Hulphond Nederland, over de therapeutische inzet van honden bij mensen met autisme.


Bron: communicatie

Het jaarverslag 2018, op weg naar 2019 is nu digitaal te lezen.

CoverJPG

2018 was het jaar waarin we afscheid namen van ons prachtige landgoed Coudewater. In dit jaarverslag lees je de dierbare herinneringen van een voormalig bewoner en medewerker.

Ook zwaaiden we bestuurder Oscar Dekker uit en zijn we gestart met het verzilveren van onze eerder ingezette koers vanuit een gezonde, financiële situatie. Voorop gesteld dat we continu samen werken aan de best mogelijke specialistische zorg naar de behoefte van de cliënt volgens de nieuwste inzichten.

Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe deeltijdbehandeling die het Hoogspecialistisch Centrum voor LVB-Psychiatrie in ultrakorte tijd realiseerde. Een mooi voorbeeld van onze zorgvisie: ‘herstellen doe je zoveel mogelijk thuis’. We leveren betere zorg tegen minder kosten. Je leest er meer over in dit jaarverslag.

Samen beter
Ook onze andere hoogspecialistische centra timmerden flink aan de weg. Zo zorgt de inzet van transferverpleegkundigen - een initiatief uit het programma Samen Beter – binnen onze specialistische zorg voor een soepele, warme overdracht van cliënten naar huis of andere zorgorganisaties.

Samen Beter is een van de drie strategische resultaatgebieden uit 2018. In de andere twee komt het woord gezond voor. Dat is een bewuste keuze en in lijn met datgeen waaraan we 24/7 samen werken: Gezondheid die je je familie gunt. GGZ Oost Brabant wil een organisatie zijn waar je gezond en met plezier werkt, ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt.

Met het goede financiële resultaat van 2018 zijn ook de financiële ratio’s op orde. Daarmee zijn we een financieel gezonde organisatie. Dit geeft ons ruimte om de komende jaren te investeren in de doorontwikkeling van GGZ Oost Brabant: versterking van de arbeidsmarktpositie, innovatie en ruimte voor zorgprofessionals.

Doe mee en win!
De eerste 10 lezers van ons jaarverslag die hun mailadres achterlaten, ontvangen de laatste exemplaren van het unieke boek ‘Weg van het landgoed’. Ga snel naar de pagina ‘Weg van het landgoed’ op www.ggzoostbrabant.nl/jaarverslag2018 om te zien hoe je kans maakt.Wij wensen je veel leesplezier! www.ggzoostbrabant.nl/jaarverslag2018

Bron: Raad van Bestuur
Datum: 1 juli 2019

Pagina 1 van 85

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw