Menu

banner nieuws

Nu iedereen vanaf 12 jaar de kans heeft gehad zich te laten vaccineren en de besmettingsgraad daalt, vervalt de mondkapjesplicht ook in onze gebouwen.

Vanaf maandag 20 september is het niet langer verplicht een mondkapje te dragen op de locaties van GGZ Oost Brabant. 
Geeft ienand aan dat hij het prettiger vindt als er wel een mondkapje gedragen wordt, respecteer dat.

De overige maatregelen - blijf thuis en laat je testen bij klachten, was regelmatig je handen, schud geen handen, hoest of nies in je elleboog, - blijven voorlopig wel van kracht.

Bron: Crisis Management Team

In 2020 is bevlogen en zeer gewaardeerd lid van de familieraad Annemieke van Hazendonk overleden. Hierna is de wens uitgesproken om een expositie te organiseren van al haar werken. Deze expositie is er nu! Vanaf 6 oktober tot en met 27 november is de tentoonstelling te bezichtigen in museum de Kluis op het terrein van Huize Padua.

Schilderij Annenieke van HazendonkDe schilderijen van Annemieke zijn te koop en de opbrengst komt ten goede van de cliënten van GGZ Oost Brabant. Met het opgebrachte geld kunnen zij een creatieve workshop naar keuze bekostigen.

Heeft u interesse in de expositie? Museum de Kluis is geopend op dinsdag van 14:00 tot 16:00, op woensdag van 09:00 tot 12:00 en op elke laatste zondag van de maand tussen 13:00 en 17:00. Ook op zondag 10 oktober geopend!

Meer informatie over de expositie op https://expositievrijheid.wixsite.com/annemieke

Cliënten van GGZ Oost Brabant kunnen sinds deze week de medische gegevens van hun behandeling inzien in hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO biedt veilige toegang voor cliënten om medische gegevens van verschillende zorgaanbieders in te kunnen zien en gegevens uit te wisselen. Deze gegevens komen bijvoorbeeld uit het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier).

Passend bij de herstelgerichte visie is dit een mooie ontwikkeling. Zo krijgen de cliënten nog meer de eigen regie. Ook A59-partner GGZ WNB is op hetzelfde moment met de PGO van start gegaan.

Afgelopen week is de uitwisseling van informatie tussen GGZ Oost Brabant en de PGO’s in samenwerking met EPD-leverancier NEXUS Nederland live gegaan. Dit in het kader van het VIPP-programma GGZ waarbij gestructureerde en veilige uitwisseling van medische gegevens hoog op de agenda staat.

Gebundeld overzicht
Daar waar het cliëntportaal een verlenging is van de digitale dienstverlening vanuit de zorginstelling richting de patiënt, biedt een PGO voor de cliënt de mogelijkheid om een gebundeld totaaloverzicht te krijgen vanuit meerdere zorgaanbieders. Een cliënt kiest zelf de eigen PGO.
Marcel Selier, projectleider VIPP bij GGZ WNB en GGZ Oost Brabant: “Het is geweldig om nu een willekeurige PGO te kunnen downloaden en te zien dat je als cliënt daadwerkelijk je eigen medische gegevens van verschillende zorgaanbieders direct tot je beschikking hebt”.

Kinderschoenen
Op dit moment staat het gebruik van de PGO’s in Nederland nog in de kinderschoenen. De komende periode gaan ook andere zorginstellingen live zodat het gebruik van PGO’s in de praktijk snel zal toenemen. Vanuit de overheid komt er een overheidscampagne om burgers te informeren over de PGO’s.

Bron: ICT en Communicatie

Pagina 1 van 118

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer   ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven

Achtergrond-blauw