Menu

banner nieuws

18001 GGZ Link 1 Issuu2 1

Interview met TV-maker Filemon Wesselink over (zijn) autisme

GGZ Oost Brabant is gestart met een thematische campagne met als belangrijkste bron ervaringsverhalen. Onderdelen hiervan zijn o.a het driemaandelijkse e-magazine Link dat deze week verschijnt, blogs, radiospotjes én de wekelijke vlogs van familie-ervaringsdeskundige Antje van Stekelenburg, die worden gepost op eigen social media zoals Facebook en Linkedin. De campagne focust zich steeds rond thema’s die terugkomen in alle ingezette media. Als eerste zijn dat depressie(preventie), autisme en het bespreekbaar maken van deze aandoeningen.

Realistische beeldvorming
Met haar gratis verkrijgbare publieksmagazine Link draagt de GGZ-organisatie al geruime tijd bij aan realistische beeldvorming rond kwetsbare mensen met een mentale beperking. Ervaringsverhalen zijn de basis. Die worden drie keer per jaar gedeeld op verschillende manieren: als gratis e-zine én op papier, via ontmoetingsplekken zoals gezondheidscentra. Tussendoor verschijnen reclamespotjes op lokale RTV, artikels en blogs via een speciale Facebookpagina ‘Link-magazine’, de website en andere social media.

Filemon Wesselink
In de Link lees je ervaringsverhalen, een achtergrondverhaal en een uniek interview met programmamaker Filemon Wesselink die op onze WWA De Boerderij in Reek opnames heeft gemaakt voor zijn programma ‘Het is hier autistisch’. Filemon was vier dagen op de Boerderij om portretten te maken van bewoners. Thomas, Mats, Ludo, Josien en Helma komen in vier afleveringen van het programma aan bod. Het geeft een prachtige en unieke inkijk in hun leven. De tweede uitzending is donderdag 22 februari te zien bij NPO3.

Filemon: “De opnamen bij De Boerderij in Reek waren erg leuk. Het is een warme, huiselijke en gemoedelijke plek. De combinatie van de locatie, het personeel en de menselijke omgang die daar het uitgangspunt vormt, is heel bijzonder. Het is mooi om te zien dat Mats zelf een tuinhuis met daarin een museum mocht bouwen en dat Thomas oud ijzer kan verzamelen. Bij veel organisaties zou dit ondenkbaar zijn, terwijl het geen geld kost en heel erg bijdraagt aan het geluk dat de bewoners ervaren.”

In de Link vertelt Filemon o.a. over zijn ervaringen op de Boerderij, over zijn beweegredenen, zijn eigen autisme en vooroordelen bestrijden.

Ervaringsverhalen
Naast het interview met Filemon delen drie krachtige vrouwen hun herstelverhaal. Maya, Ingrid en Marianne vertellen hoe zij herstelden van hun depressie. Onze GZ-psycholoog Daan Creemers legt in het achtergrondverhaal uit hoe GGZ Oost Brabant met een preventieprogramma (STORM) depressie en zelfdoding bij jongeren willen voorkomen. Carlie is zo’n jonge vrouw die hier helaas over kan meepraten. Op haar veertiende wilde ze niet meer leven. Inmiddels gaat het beter met haar en geeft ze gastlessen op middelbare scholen: “Ik vertel jongeren dat ze over hun gevoelens moeten praten. Als je op tijd aan de bel trekt, scheelt dat zoveel ellende.” Ook haar verhaal lees je in Link.

Link magazine lezen?
Link magazine wordt verspreid via onze locatie in de regio, via gezondheidscentra en is digitaal te volgen en te lezen op www.facebook.com/link.ggzoostbrabant.nl of www.ggzoostbrabant.nl/linkmagazine. Een gedrukt exemplaar ontvangen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw