Menu

banner nieuws

Het kan voorkomen dat cliënten naar onze contracten met de zorgverzekeraars informeren. Mocht je hierover vragen krijgen dan informeren we je hierbij kort over de stand van zaken en wat je cliënten kunt aangeven.

Op onze internetpagina  is te vinden wat de stand van zaken is met de contracten per zorgverzekeraar. Deze informatie is actueel en wordt wekelijks bijgewerkt. Met een aantal zorgverzekeraars is er reeds een contract voor 2020 overeengekomen.

Onderhandeling
Echter met een aantal zorgverzekeraars zijn wij nog in onderhandeling. Het is wel de verwachting dat wij uiteindelijk met alle zorgverzekeraars tot een contract voor 2020 zullen komen. Ook de zorgverzekeraars publiceren op hun eigen websites met welke zorgaanbieders al contracten zijn afgesloten en met welke zorgaanbieders ze geen contract hebben of nog in onderhandeling zijn. Cliënten kunnen n.a.v. informatie van hun zorgverzekeraars dus ook komen met vragen.  

Onze verwachting is dus dat wij eind januari met alle zorgverzekeraars een contract hebben voor 2020. Het staat cliënten vrij om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wij geven daarover vanuit GGZ Oost Brabant geen advies.

Indien wij nog in onderhandeling zijn met een bepaalde zorgverzekeraar kunnen patiënten zich wel gewoon aanmelden, we gaan er immers vanuit dat we binnenkort wel een contract sluiten. Indien er geen contact zou komen dan wordt de behandeling voor nieuwe patiënten niet volledig vergoed. Welk deel wel? Dat is afhankelijk van hun polis wat patiënten kunnen nagaan bij hun zorgverzekeraar.

De behandeling van bestaande patiënten moet door de zorgverzekeraars, ook als er geen contract komt voor 2020, toch volledig vergoed worden.

Bron: team Zorgverkoop

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw