Menu

banner nieuws

Hoe zetten we de dagbesteding voort in deze onzekere tijden? Lianne Verbruggen blogt over wat haar bezighoudt in tijden van corona. Ze is directeur behandelzaken/ klinisch psycholoog op Huize Padua.

Lianne Verbruggen portret voor hoofdingang“Het corona-virus heeft een grote weerslag op de hele geestelijke gezondheidszorg en heeft forse impact op onze reguliere zorg. Na de aankondiging van de overheidsmaatregelen in maart, zagen we dat veel instanties niet langer dagbesteding konden bieden. Voor cliënten is het zeker nu erg belangrijk om daginvulling te behouden, we wilden de dagbesteding dan ook zoveel mogelijk continueren.

Dat was een grote uitdaging. Vanwege de richtlijnen van het RIVM konden we de dagbesteding niet meer op de vertrouwde manier vormgeven. Daarom hebben we een aangepaste variant bedacht. De medewerkers van de dagbesteding hebben zich verspreid over de afdelingen op Huize Padua en programma’s op maat gemaakt. Hun doorzettingsvermogen en vindingrijkheid én die van onze vrijwilligers hierin, vind ik bewonderenswaardig. Zo gaan ze wandelen met cliënten op gepaste afstand, richten ze moestuinen in en ondernemen ze creatieve activiteiten. We werken oplossingsgericht en zetten gezamenlijk de schouders eronder.”

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw