Menu

banner nieuws

De gemeente Boekel wil in navolging van veel andere gemeenten haar steentje bijdragen aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Na goed overleg wordt het leegstaande pand van GGZ Oost Brabant aan de Daniel de Brouwerstraat 13 beschikbaar gemaakt voor de tijdelijke opvang van deze mensen. 

DBS 13 15 II

Het huis aan de Daniel de Brouwerstraat wordt op dit moment ingericht. Er is ruimte voor maximaal 12 vluchtelingen.  We verwachten dat deze mensen binnen enkele weken hun intrek nemen. Vooralsnog is de tijdelijke opvang voor 1 jaar.

Welkom

Vluchtelingen komen terecht in een land waar ze niemand kennen en de taal niet spreken. Er zijn veel initiatieven om hen te helpen en zich veilig en welkom te laten voelen. Dat is hartverwarmend. Ook wij willen ons steentje hieraan bijdragen. Enerzijds door woonruimte beschikbaar te stellen, maar zeker ook op andere manieren. Levendig landgoed Huize Padua biedt daarvoor ruimte en kent verschillende mogelijkheden - o.a. op het gebied van (vrijwilligers)werk, recreëren en dagbesteding - die we nu aan het verkennen zijn.

Bron: directie Huize Padua

Ga naar boven

Achtergrond-blauw