Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant heeft de cliëntenprijs gewonnen van de Nationale Jeugdzorg Prijzen, met het project ‘Een Sprong Vooruit’ van Sanne Rasing.

Op 16 juni reikte Job Cohen tijdens het congres Transformeren doe je samen de Nationale Jeugdzorg Prijzen 2014 uit. De vakprijs ging dit jaar naar het Preventief Interventie Team en de gezamenlijke prijs van cliënten- en vakjury, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt, ging naar Blogboek. De Nationale Jeugdzorg Prijzen stonden in 2014 in het teken van de transformatie van de zorg voor jeugd.

sanne-clientprijs-2014 350x233 

foto: Martine Sprangers Fotografie

Een Sprong Vooruit

Het onderzoek van Sanne richt zich op meiden van elf tot vijftien jaar oud met verhoogde klachten van depressie en angst, bij wie een van de ouder(s) kampt met psychische problematiek. Depressie en angst zijn de meest voorkomende psychische aandoeningen bij jongeren en dan vooral bij meisjes. Jongeren die hiermee te maken hebben, lopen een verhoogd risico om later chronische problematiek te ontwikkelen. Insteek van dit onderzoek is deze meiden in een vroeg stadium te traceren om hen ondersteuning te bieden in de vorm van een preventieve interventie of doorverwijzing naar hulp. Bij bewezen effectiviteit kan de methode opgenomen worden in het vaste aanbod van de school.

De cliëntenjury koos voor Een Sprong Vooruit omdat het onderzoek zich richt op de hulpbehoefte van een doelgroep die waarschijnlijk zelf niet zo snel om hulp zal vragen. In die zin ziet de jury het als een van de weinige zeer preventieve initiatieven gericht op specifieke problematiek.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw