Menu

banner nieuws

16998337602 96bfcf361f o

GGZ Oost Brabant vindt het belangrijk om zich als maatschappelijke onderneming in te zetten voor 'sociaal ondernemen' en het verminderen van jeugdwerkloosheid. Om dat te bekrachtigen heeft onze organisatie op dinsdag 31 maart het Werkakkoord ondertekend in Den Haag.

16804882508 0a54bd68b9 oHet Werkakkoord is ondertekend door wethouders, werkgevers, Mirjam Sterk en de ministers Asscher en Bussemaker.

HR adviseur Annie Schuurmans ondertekende het akkoord namens GGZ Oost Brabant. Schuurmans: "GGZ Oost Brabant levert al een flinke bijdrage aan het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Denk bijvoorbeeld aan al onze opleidings- en stageplekken, werkervaringsmogelijkheden en de oriëntatiemogelijkheden voor scholieren. We willen jongeren graag nog meer kansen bieden en gaan daarmee aan de slag. Dat hebben we in een intentieverklaring vastgelegd. Een mooie uitdaging die we samen met 75 andere (grote) werkgevers aangaan."

Afspraken

In de Werkakkoorden staan de afspraken met werkgevers over de manier waarop zij de kansen van jongeren op werk vergroten. GGZ Oost Brabant heeft onder andere afspraken gemaakt op het gebied van instroom. Zo nemen we dit jaar bijvoorbeeld minimaal achttien jongeren op in een van de opleidingstrajecten en spant de organisatie zich in om (ex-)Wajongers in dienst te nemen. Daarnaast bieden we vakantiebanen aan aan jongeren zodat zij werkervaring op kunnen doen.

Wil je meer weten over de afspraken die GGZ Oost Brabant gemaakt heeft in het Werkakkoord? Je kunt ze lezen in het Werkakkoord verkort GGZ Oost Brabant.

Bron: HR/Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw