Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant heeft als een van de eerste GGZ-organisaties in Nederland de certificering op NEN7510 en ISO27001 behaald. Hiermee is onafhankelijk aangetoond dat GGZ Oost Brabant voldoet aan eisen op het gebied van veilig omgaan met (patiënt)informatie.

GGZ Oost Brabant vindt een betrouwbare en veilige informatieverwerking zeer belangrijk, evenals de integriteit en beschikbaarheid van informatie. Om deze redenen heeft de GGZ Oost Brabant een kwaliteitssysteem opgebouwd, dat is gericht op kwaliteit van zorgverlening en informatiebeveiliging. De externe auditor Lloyds heeft dit systeem recent getoetst en de NEN7510:2011 en ISO27001:2013 certificering afgegeven.

De norm NEN 7510 staat binnen de zorgsector garant voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle privacygevoelige informatie.

Over NEN 7510:
De norm NEN 7510 is een ontwikkelde norm voor Informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. De norm is gebaseerd op de ISO 27001 norm. Voor de zorgsector is een aangepaste versie opgesteld. De reden hiervoor is dat het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de patiëntinformatie extra aandacht in de norm behoeft.

Over ISO 27001:2013:
DE NEN-ISO/IEC 27001 norm specificeert eisen voor het implementeren, onderhouden en verbeteren van maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging. De norm bevat ook de voorschriften voor de beoordeling en behandeling van veiligheidsrisico’s.

Bron: Raad van Bestuur

Ga naar boven

Achtergrond-blauw