Menu

banner nieuws

 

foto3 Park zwanenbergNaast het Arsis in Oss wordt volop gebouwd op Park Zwanenberg, het voormalige terrein van ziekenhuis Bernhoven. Prominent onderdeel hiervan is Plein Zwanenberg, het nieuwe gezondheidscentrum dat langzaam zichtbaar wordt. GGZ Oost Brabant krijgt geen fysieke ruimte in het centrum, maar participeert samen met Indigo Brabant wel in het zorgaanbod van het programma ‘Mentaal fit’. Aanstaande zaterdag 13 juni gaan de bouwhekken van het park open (10.00 en 16.00 uur) voor publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van dit grootschalige bouwproject.

Gezondheidscentrum Plein Zwanenberg is dé plek in de regio waar professionals op het gebied van zorg en gezondheid hun krachten bundelen. Vanaf 2016 zijn inwoners uit Oss en omgeving hier welkom met hun gezondheidsvragen. Van preventie tot specialistische zorg, compleet en dichtbij.

Ketenzorg onder één dak: Gezond in het Oss van morgen
De samenwerking van aanbieders onder één dak is het antwoord om in Oss actief in te spelen op de veranderende zorg. Oss sorteert zo voor met een uniek nieuw concept waarbij de burger en haar zorgvraag centraal staat. Zorg komt dichtbij, is efficiënt en toegankelijk. Het concept sluit aan bij de Osse ‘Gezond in het Oss van morgen’. Hierbij is het doel om bij Ossenaren bewustwording te creëren over gezondheid en de verantwoordelijkheid die je zelf als burger hebt om hier actief aan bij te dragen.

Programma ‘Mentaal fit’
Het aanbod van Plein Zwanenberg bestaat uit drie programmalijnen; Mentaal fit, Geriatrie en Leefstijl. GGZ Oost Brabant ontwikkelt in samenwerking met Indigo Brabant én Bewegingscentrum Medifit het programma Mentaal fit dat chronische GGZ-vragen wil doorbreken. Een preventief programma dat zich richt op het bevorderen van gezondheid door al van jongs af aan nieuwe vaardigheden aan te leren om psychisch in balans te blijven. Onze medisch specialistische GGZ expertise kan hierbij geconsulteerd worden.

Wie nog meer?
De volgende partijen zijn actief betrokken bij Plein Zwanenberg en Gezond in het Oss van morgen: Bernhoven met haar polikliniek ● Podotherapie Dennemann ● Pantein Thuiszorg ● Welzorg thuiszorgwinkel ● Bewegingscentrum Medifit ● Indigo Brabant ● GGZ Oost Brabant ● Livit Orthopedie ● BrabantZorg ● Gemeente Oss ● BrabantWonen

Meer info
Kom dus kijken op de zaterdag 13 juni. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur zijn de bouwplaatsen open voor publiek. Er zijn routes uitgestippeld. De toegang is gratis.

In de meest recente uitgave van ‘Het Oss van morgen’ en de website http://www.ossvanmorgen.nl/zorgt is meer te lezen over Park Zwanenberg. Meer informatie over het gezondheidscentrum is te vinden op http://www.gezondheidscentrumoss.nl/home

In de aanloop naar de opening van Plein Zwanenberg in 2016, zal frequenter gecommuniceerd worden hierover.

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw