Menu

banner nieuws

Team suicidepreventie aan de slagDe tweedaagse Hackathon van GGZ Oost Brabant (op 18 en 19 september) heeft twee prototypes apps opgeleverd; een suïcidepreventie app voor behandelaren en een app die cliënten kunnen gebruiken bij hun Herstel Ondersteunings Plan.

Tijdens de GGZ-Hackathon bogen twee teams van ontwikkelaars zich belangeloos over de realisatie van de twee aangedragen ideeën; zowel medewerkers van GGZ Oost Brabant als contacten uit het (leveranciers)netwerk, waaronder Minddistrict. De ideeënbrengers (een cliënt en een medewerker) waren aanwezig voor morele support en het beantwoorden van vragen.

De suïcidepreventie app is bedoeld voor medewerkers, die suïcidale cliënten behandelen of begeleiden. In de app vinden zij informatie over diagnostiek, een toolkit en een vragenlijst. De app gaat ondersteunend werken aan de training suïcidepreventie die de cliëntgebonden medewerkers van GGZ Oost Brabant volgen.

De HOPPA-app is bedoeld voor cliënten, die met een Herstel Ondersteunings Plan werken. Zij maken via de app aantekeningen, bijvoorbeeld over hun emoties. De begeleiders hebben via het online behandelplatoform inzicht in het welbevinden van de cliënt en kunnen desgewenst ook interveniëren.

De prototypes worden de komende maanden verder getest en ontwikkeld. De bedoeling is dat beide apps vrij beschikbaar komen.

Innovatieve ideeën

De Gideonsbende is er om innovatie binnen GGZ Oost Brabant een boost te geven en is sinds 2014 actief. De ambitie is om een netwerk van innovatieve medewerkers op te bouwen die met elkaar werken aan innovatieve ideeën, van elkaar leren en elkaar inspireren. Het streven is dat het netwerk zich als een olievlek verspreidt en steeds meer medewerkers aan zich weet te binden.

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw