Menu

banner nieuws

IMG 20160217 WA0005Leren van de ervaringen van een andere cliënt die hetzelfde probleem heeft overwonnen, dat is de winnende pitch bij de 2e Dragons’ Den van de Gideonsbende. Psychiater en programmaleider Mark van Gaalen kan met de geldprijs van 3.500 euro een database aanleggen van en voor cliënten. Hierin komt een brede variëteit aan specifieke problemen, gekoppeld aan de naam van iemand die dat probleem heeft overwonnen en die ervaring met een andere cliënt wil delen. Dit gebeurt overigens altijd in een gesprek waarbij de behandelaar aanwezig is.

20160216 165156Bewegingstherapeut Nick Vroon won 2.500 euro waarvan twee medewerkers opgeleid kunnen worden in het leefstijl-onderwerp ‘stoppen met roken’. Deze twee medewerkers gaan cliënten en collega’s coachen in hun rookgedrag en wens om te stoppen of te minderen. Ook de bewustwording en gedragsverandering van personeel hoort hierbij.

Mark en Nick kregen ieder 3 minuten de tijd om hun idee te pitchen en werden vervolgens 10 minuten aan de tand gevoeld door de jury. De jury – bestaande uit woonbegeleider Katja van Geel, cliënt Pim Sels en bestuurder Fred Pijls – kwamen na een korte beraadslaging vervolgens terug met hun juryrapport en de uitslag.

De winnende pitches van de eerste Dragons’ Den in najaar 2015 verlopen voorspoedig. Het digitaal ondertekenen van behandelplannen ligt momenteel als voorstel bij de Raad van Bestuur. De suïcide preventie app is in de testfase en zal binnen afzienbare tijd beschikbaar zijn.

Dragons Den 160216

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw