App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner nieuws

Herstelvisie past uitstekend bij onze kijk op sociaal ondernemerschap

PSO 1 van 1 small

Foto: Marianne Holleman neemt het certificaat in ontvangst uit handen van Yuri Starrenburg

Onlangs bereikte GGZ Oost Brabant Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! ‘Trede 2’ betekent dat we ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Directeur HR&D Marianne Holleman: “We dagen onszelf uit om te denken in mogelijkheden, een gedachte die naadloos aansluit op onze Herstelvisie die leidend is voor de hulp en zorg die wij bieden aan onze cliënten. Herstellen is vooral kijken naar wat nog wèl kan en uit ervaring weten we dat werk cruciaal is voor herstel. De Herstelvisie past daarom uitstekend bij onze kijk op sociaal ondernemerschap, en daarom zetten we er ook actief op in. Het behalen van Trede 2 betekent dat onze inzet ook gezien wordt. We gaan natuurlijk door voor Trede 3!”

PSO-audi
We werken al jaren samen met sociale partners als IBN, Atlant en de Weener Groep en er zijn inmiddels tientallen medewerkers aan het werk met een WW-, Wajong-, WIA- of WAO-uitkering. Ook bij het werven van nieuwe medewerkers is aandacht voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.” 

Tijdens de PSO-audit is meerdere malen ter sprake gekomen dat medewerkers uit deze doelgroepen gelijk behandeld worden als reguliere medewerkers. Zo doen zij mee aan werkoverleggen, jaargesprekken en teamuitjes; is extra begeleiding nodig dan kan dat via trajectbegeleiders van GGZ Oost Brabant en via externe werkbegeleiders van o.a. Weener en IBN.

Inclusief werkgeverschap
Bestuurder Yuri Sparrenburg van PSO-Nederland overhandigde het PSO-certificaat aan Marianne Holleman. Hij nodigde GGZ Oost Brabant meteen uit om binnenkort deel te nemen aan de klantenraad van PSO-Nederland.

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gebleken dat GGZ Oost Brabant op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Bron: Communicatie

GGZ Oost Brabant heeft kennis genomen van de berichten in de media waarin staat dat de ouders van het 19-jarig meisje Ximena aangifte zouden gaan doen tegen een aan de instelling verbonden psycholoog en tegen de instelling zelf. GGZ Oost Brabant is vandaag geïnformeerd dat er daadwerkelijk aangifte is gedaan.  

GGZ Oost Brabant betreurt het dat een zo jong iemand besloten heeft uit het leven te stappen. Over de inhoud van een ziektebeeld en een behandeling kan en mag GGZ Oost Brabant geen mededelingen doen. Immers, ook na de dood van een cliënte is een behandelaar en een instelling gehouden aan het in de Nederlandse wet verankerde beroepsgeheim. Ook in deze situatie is dat zo en zijn nu geen redenen daar van af te wijken.

Aan een eventueel strafrechtelijk onderzoek zal uiteraard alle mogelijke medewerking worden verleend.

Het oordeel of is gehandeld zoals van een goede hulpverlener mag worden verwacht is aan de rechter en daar wil GGZ Oost Brabant niet op vooruit lopen.

GGZ Oost Brabant heeft na het overlijden van Ximena overleg gehad met de ouders. Daarnaast hebben de ouders een verzoek ingediend om het dossier in te mogen zien. Op dat verzoek kan GGZ Oost Brabant vanwege het beroepsgeheim niet ingaan.

GGZ Oost Brabant heeft altijd open gestaan voor een open dialoog met ouders en blijft daarvoor beschikbaar. Zij begrijpt ook dat het verlies van een kind voor ouders onmetelijk groot is.

Bron: Afdeling Communicatie GGZ Oost Brabant, Vivianne Viguurs, woordvoerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   M 06 – 10 55 11 30 / Update bericht 13 december 2018

landgoed cwGGZ Oost Brabant heeft met Van Wanrooij Projectontwikkeling BV uit Geffen een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het Landgoed Coudewater. Naar verwachting zal begin april de overdracht van het landgoed bij de notaris plaatsvinden.

Na een intensief en zorgvuldig traject zijn partijen gekomen tot het moment waarop de verkoop van Coudewater binnen enkele maanden een feit is. GGZ Oost Brabant heeft zich steeds als eigenaar van dit bijzondere terrein verantwoordelijk gevoeld om het een kwalitatief goede invulling te geven. Samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn daar in de structuurvisie de kaders voor aangegeven.

Bestuurders Oscar Dekker en Fred Pijls: “Wij zijn ervan overtuigd in Van Wanrooij Projectontwikkeling BV een partij te hebben gevonden die conform die kaders het landgoed een duurzame toekomst kan garanderen met respect voor landschap, historie en groen.”

Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij Projectontwikkeling): “We danken GGZ Oost Brabant voor het in Van Wanrooij Projectontwikkeling gestelde vertrouwen. We zien met elkaar én met “Hart voor Coudewater” uit naar een duurzame toekomstgerichte ontwikkeling die zal mogen leiden tot een hoogwaardig landschap waar wonen, werken en recreatie hand in hand gaan. Wij gaan in de komende weken eerst met de gemeente ’s-Hertogenbosch in overleg over de wijze waarop we de verdere planontwikkeling en de participatie daarbij van belanghebbenden vorm gaan geven.”

Na de overdracht van het landgoed in april van dit jaar zal Van Wanrooij zo snel mogelijk in overleg treden met alle betrokkenen over de plannen. Hierover volgt na 1 april nog nader bericht.

Meer informatie over dit bericht:
Vivianne Viguurs, woordvoerder GGZ oost Brabant. Bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en M 06 – 10 55 11 30 en
Frank Schoenmakers, woordvoerder Van Wanrooij, 073 – 534 04 19

Pagina 1 van 78

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw