App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner nieuws

De gevolgen van de corona-crisis zijn voelbaar voor ons allemaal. Ook emotioneel en mentaal eist de uitbraak van het virus zijn tol. Het RIVM heeft samen met ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum een digitaal loket opgezet. Dit loket is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar hulp of informatie over hoe je met de emotionele belasting om kunt gaan.

De maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus grijpen in op het dagelijks leven. Dit kan ervoor zorgen dat je je meer angstig, onzeker en rusteloos voelt. Het RIVM heeft een digitale loket geopend waar je onder andere tips krijgt over hoe je om kunt gaan met deze gevoelens. https://www.rivm.nl/ivccorona/ik-heb-zorgen

Sinds het begin van de coronacrisis werkt GGZ Oost Brabant intensief samen met de andere Brabantse zorgorganisaties in de langdurige zorg en thuiszorg. Dat doen we in het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ).

Het RONAZ is speciaal opgericht vanuit de corona-crisis om als zorgorganisaties samen te kunnen werken. Zorgorganisaties zoals Pantein, BrabantZorg en wij, doen hier aan mee, maar ook bijvoorbeeld overheidsorganisaties als GGD en GHOR. “Als we de handen ineen slaan kunnen we zowel voor onze medewerkers de juiste omstandigheden creëren, als voor onze cliënten goede zorg leveren”, aldus Anne-Marie Schram.

Het RONAZ werkt samen aan praktische zaken: een verdeelcentrum voor beschermende kleding, voldoende testen voor zorgmedewerkers en het gezamenlijk regelen van plekken voor patiënten uit het ziekenhuis die geestelijke gezondheidszorg of thuiszorg nodig hebben. Daarnaast wordt er onder andere afgestemd over ingewikkelde dilemma’s zoals de bezoekregeling. Zo vinden we samen het wiel uit. Dit filmpje (geluid aan) geeft een kijkje achter de schermen, waarin Anne-Marie Schram vertelt over deze bijzondere samenwerking.

Bron: Communicatie

GGZ Oost Brabant ondersteunt het Bernhoven-ziekenhuis bij de opvang van ziekenhuispersoneel. De regio Oss, Uden en Meijerstad is zwaar getroffen door het corona-virus, en dat zet Bernhoven onder grote druk.

Bernhoven heeft een prima zorgteam geregeld dat de medewerkers ondersteunt. Trauma-specialisten Joany Spierings en Daan van Wijchen van ons team Persoonlijkheid en Trauma hebben leden van dat zorgteam in de vorm van een training inzicht en handvatten gegeven over hoe om te gaan met het helpen van zorgprofessionals bij de verwerking van acute crises zoals corona. Dit is ook op film gezet en zal verder verspreid worden. Ook worden ziekenhuismedewerkers waarvoor meer zorg en behandeling nodig is, verder geholpen door GGZ Oost Brabant. Bekijk de video van de training hieronder. 
Pagina 1 van 45

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw