Menu

banner nieuws

Afgelopen dinsdag 27 juni organiseerde GGZ Oost Brabant een informatieavond voor omwonenden van de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel over de verbouwing van het voormalig Regionaal Gezondheidscentrum tot woonzorgcomplex voor ouderen.   

Zorgmanager Theo Rooijakkers vertelde de aanwezigen over de aanleiding van de verbouwing: “In 2015 is besloten de zorg op landgoed Coudewater te verplaatsen naar elders in de regio. Na onderzoek naar de mogelijkheden bleek het pand aan de Burgemeester de Kuijperlaan voor een aantal cliënten van Coudewater een geschikte plek. Het is centraal gelegen in de regio, rustig en toch dichtbij het centrum met alle voorzieningen."

Healing environment
Het gebouw bestaat na de verbouwing uit 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. “In het interieur komen kleuren en foto’s uit het Brabantse landschap terug”, vertelde architect Marie-Jeanne Sas. “Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval. We willen zo een healing environment creëren. Over de concrete inrichtingswensen zijn we nog in gesprek met cliënten en familie. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.”

Start bouw
Na de vakantie wordt gestart met het slopen van de binnenwanden van het gebouw. De omwonenden zullen dit vooral merken door het aan- en afrijden van vrachtwagens. Dit duurt omgeveer 4 weken. Daarna kan de verbouwing binnen beginnen. De bedoeling is dat medio 2018 cliënten hun intrek nemen in hun nieuwe appartement.

Bron: Theo Rooijakkers
Datum: 29 juni 2017

Ga naar boven

Achtergrond-blauw