Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant gaat 22 nieuwbouwappartementen realiseren op het terrein van WWA (Woonwerkvoorziening voor mensen met autisme) de Boerderij in Reek. In de toekomst zullen daardoor alle bewoners weer op één locatie zijn gehuisvest. Daarover zijn bewoners, familie / naasten, en omwonenden afgelopen weken geïnformeerd.

Op dit moment wonen de twintig bewoners van de Boerderij verdeeld over drie locaties in het dorp.. “Door voor één centrale plek te kiezen op het perceel van de Boerderij, kunnen we toekomstbestendige specialistische autismezorg realiseren. Er is bewust voor gekozen om in Reek te blijven. De meeste bewoners wonen er al lang en hebben er hun sociale contacten, hobby’s en dagbesteding”, vertelt teamleider Sjoerd van Son.

Appartementen
De appartementen die worden gebouwd achter de Boerderij, hebben straks elk een woon-, slaap- en badkamer. Ook komen er gemeenschappelijke ruimtes en behandelkamers. Het ontwerp van het complex – dat  nog gemaakt moet worden -  zal passen in de landelijke omgeving van Reek.

Stappen op weg naar nieuwbouw
Om de nieuwbouw te realiseren, zijn nog een aantal stappen te doorlopen. Zo is er o.a. een wijziging van het bestemmingsplan nodig, moet er een ontwerp komen en moeten bouwvergunningen worden aangevraagd. Bij de planvorming gaan we actief in overleg met cliënten, familie/naasten en buurtbewoners. Als alles meezit, kan de bouw waarschijnlijk medio 2019 starten, een tot anderhalf jaar laten kunnen de bewoners hun appartement betrekken.

Bron: Peter Kanters

Ga naar boven

Achtergrond-blauw