Menu

banner nieuws

Verhuizing Vonder 12Op dinsdag 29 en woensdag 30 mei zijn 54 cliënten van oudervoorziening De Vonder in Coudewater verhuisd naar hun nieuwe appartement in Veghel. Met de verhuizing van de Vonder naar Veghel is alle zorg van het landgoed verplaatst (behalve WWA Emma dat nog tijdelijk op Coudewater blijft) en komt er een einde aan meer dan 150 jaar psychiatrie op het terrein van Coudewater.

Het afgelopen jaar is het gebouw van het voormalige Regionale Gezondheidscentrum (RGC) in Veghel verbouwd tot een prachtig appartementencomplex met 54 plaatsen voor ouderenpsychiatrie in Veghel.

Vonder verhuiizing 5 van 10 small Vonder verhuiizing 7 van 10 small  
De verhuizing was tot in detail voorbereid en is prima verlopen. Op de verhuisdagen zelf zijn alle bewoners na het ontbijt opgevangen en hebben een gevarieerd dagprogramma aangeboden gekregen, begeleidt door familie, vrijwilligers en medewerkers.

PHOTO 2018 05 30 16 51 17
Op de foto sluit zorgmanager Richard Geneuglijk officieel het gebouw van de Vonder en daarmee het terrein van Coudewater.

Uitzwaaien
Aan het einde van de dag zijn de bewoners met de bus vertrokken en uitgezwaaid door de Raad van Bestuur en cliëntenraad. In Veghel zijn zij ontvangen op hun nieuwe woonplek en hebben ze hun intrek genomen in hun al ingerichte appartement. 

Dankzij de inzet van tientallen medewerkers (zorg en ondersteuning), vrijwilligers, familieleden en het verhuisbedrijf is de verhuizing vlekkeloos verlopen. Hartelijk bedankt aan allen voor jullie inzet op deze dagen.

Bron: John van den Elzen, projectleider zorgverplaatsing Coudewater
Datum: 30 mei 2018

Ga naar boven

Achtergrond-blauw