Menu

banner nieuws

Lianne blogt over wat haar bezighoudt in deze tijden van corona. Ze is directeur behandelzaken/klinisch psycholoog op Huize Padua.

Deze week: Waarom gaat Huize Padua niet in lockdown? 

Lianne“Huize Padua is een mini-maatschappij. In deze ‘Boekelse’ wijk gelden dezelfde regels als voor de rest van het land. Zo mogen bewoners ook een ommetje maken, de winkel bezoeken en mensen ontvangen. Wel hebben we de bezoekregeling aangescherpt: maximaal één bezoeker per dag, voor maximaal één uur. Contact met naasten is juist nu heel erg belangrijk, persoonlijke aandacht van familie en naasten brengt rust. Als dat contact wegvalt, dan is het risico op decompensatie heel erg groot. Dat willen we voorkomen.

Ook hebben we een beroep gedaan op de omwonenden middels informatieborden, om een alternatieve wandel- en fietsroute te kiezen. In de weekenden werd het erg druk in het park. Dat is nu echt niet de bedoeling. Dit is het leef-/werkgebied van onze cliënten én medewerkers. Want laten we ook vooral onze medewerkers niet vergeten, deze corona-crisis doet ook een groot appel op hen en hun werkomgeving. Ik ben ontzettend dankbaar en trots op hoe iedereen zich inzet.”

Bron: communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw