Menu

banner nieuws

Vorige week is K-EETi gelanceerd: de landelijke, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals met vragen over eetstoornissenzorg. Onder andere ons Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen levert hier een bijdrage aan. 

Kinderen en jongeren met een eetstoornis moeten eerder worden herkend, beter worden begrepen en eerder en beter worden behandeld. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat zorg- en jeugdhulpprofessionals toegang hebben tot relevante kennis en expertise. Daarom start K-EET, landelijke ketenaanpak eetstoornissen, met de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals K-EETi. Vanaf nu iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085-760 3375.

Advies

Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als zorg- of jeugdhulpprofessional op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun ouders. Met K-EETi versterken we andere zorg- en jeugdhulpprofessionals in het nemen van beslissingen, en willen we vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren. 

K-EETi: bereikbaar voor alle disciplines

Herkennen van symptomen van een eetstoornis, maar niet weten welke stappen te zetten? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe te handelen bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Of advies nodig in welke handvatten aan het gezin gegeven kunnen worden? Met al deze vragen en meer kunnen zorg- en jeugdhulpprofessionals terecht bij K-EETi. K-EETi is bereikbaar voor allerlei disciplines: voor (kinder-, jeugd- of huis)artsen, praktijkondersteuners, of diëtisten, in de specialistische GGZ of juist in de eerstelijnshulpverlening.

Expertise vanuit ons Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen 

De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis. Onze collega Ilona van de Eijnde-Damen, verpleegkundig specialist, bij ons Hoogspecialistisch Centrum is één van hen. 
Benieuwd naar Ilona en door wie K-EETi nog meer wordt gerund? Maak kennis met een deel van onze adviesgevers in dit filmpje.Bron: K-EETi / Ilona van den Eijnde-Damen
Ga naar boven

Achtergrond-blauw