Menu

banner nieuws

huisje-logo-nieuwsHerziening eten en drinken op basis van overheidsmaatregelen. GGZ Oost Brabant verstrekt en betaalt gezonde en verantwoorde maaltijden.Cliënten betalen vanaf 1 december 2014 zelf voor de ‘overige extraatjes’. 

Naar aanleiding van de AWBZ-pakketmaatregelen heeft GGZ Oost Brabant in het kader van het project ‘Zorgaanspraken - Wie betaalt waarvoor?’ de verstrekking van eten en drinken (maaltijden, drinken en tussendoortjes) herzien. Dit is in alle zorgvuldigheid gedaan aan de hand van de NIBUD-richtlijnen, de landelijk aanvaarde standaarden voor maaltijdkosten, en de eisen voor gezonde voeding die het Voedingscentrum stelt op basis van de zogenaamde ‘Schijf van Vijf’. Wij verstrekken gezonde voeding en verantwoorde keuzes, omdat wij gezond en kwalitatief goed eten en drinken belangrijk vinden.

OPGELET: Wij verstrekken 3 maaltijden per dag, voldoende drinken, een aantal stuks fruit en geselecteerde tussendoortjes. Vanaf 1 december 2014 moeten cliënten zelf alle overige extra producten, ofwel de ‘extraatjes’, kopen en betalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om extra’s zoals frisdrank, chips, snoep, frites, luxe broodjes en andere snacks en versnaperingen. Cliënten moeten dus bewust omgaan met hun bestedingen!

Verder
Afdelingen ontvangen spoedig een uitgebreid informatiepakket met de complete folder en placemat-poster. In de folder staat uitgebreide informatie over deze herziening. Informatie om actief te delen en waarmee medewerkers in gesprek kunnen gaan met hun cliënten en betrokkenen. Teamleiders worden nog uitgebreid geinformeerd door de projectleiding.

Meer info, vragen of opmerkingen?
Ga dan naar de teamleider van je afdeling of mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer over project 'Wie betaalt woorvoor - Zorgaanspraken', zie www.ggzoostbrabant.nl/wiebetaaltwaarvoor

Ga naar boven

Achtergrond-blauw