Menu

banner nieuws

Regionale zorgorganisaties werken aan de verbetering van nachtzorg

Slecht slapen ontregelt de mens. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in ons land slecht slapen. Het is tijd om het onderwerp hoger op de agenda te krijgen en het probleem verder aan te pakken. Dat vinden zes zorgorganisaties in de Peelregio die zich richten op deze doelgroepen. Op 17 september organiseren ze gezamenlijk, voor hun medewerkers, een grote bijeenkomst over dit thema.

Onder de naam ‘Nachtzorg in het daglicht’ worden medewerkers in diverse workshops geïnformeerd over het verbeteren van de kwaliteit van de slaap van de cliënten. Wat moeten we overdag doen en laten en wat kunnen we ’s nachts beter wel of niet doen? In de workshops, allen gegeven door medewerkers van de deelnemende organisaties, wordt dieper ingegaan op aspecten als het tegengaan van nachtelijke onrust, complementaire zorg bij angst of verdriet, slaaphygiëne, het belang van beweging, voeding en de omgeving en technische mogelijkheden om de nachtzorg te ondersteunen.

De bijeenkomst ‘Nachtzorg in het daglicht’ is een initiatief van Savant Zorg, de Zorgboog, ORO, Sint Annaklooster, SWZ en GGZ Oost Brabant. Doel van de bijeenkomst is dat medewerkers met een theoretische onderbouwing, maar vooral met praktische tips naar huis gaan, zodat ze deze direct in hun werksituatie kunnen toepassen.

Nachtzorg in het daglicht vindt plaats op donderdag 17 september van 19.00 tot 21.30 uur in De Pandoer aan het Vorstermansplein in Asten-Heusden.

Meer informatie vindt u op: www.nachtzorginhetdaglicht.nl

Bron: Marlies Pragt, communicatie ORO

Ga naar boven

Achtergrond-blauw