Menu

banner nieuws

VeiligheidscafeMet elkaar een omgeving creëren waar je in alle openheid met elkaar kunt praten over hoe de zorg beter kan. Dat gebeurde tijdens de drie Veiligheidscafé’s die GGZ Oost Brabant organiseerde tijdens de Week van de Patientveiligheid, samen met Stichting Patientveilig.nl.

In een week tijd organiseerden we drie Veiligheidscafé’s, achtereenvolgens in Oss, Boxmeer en Helmond. In een gezellige café-setting – muziek, hapjes, drankjes - gingen medewerkers met elkaar in gesprek over de vraag ‘waar lig jij nog wel eens wakker van?’. Na het vertonen van filmpjes met een persoonlijk ervaringsverhaal deelden de aanwezigen in kleine groepjes hun eigen verhalen. Ideeën (‘zou het niet fantastisch zijn als ….’) over hoe het beter kan en wat je morgen zelf kunt doen werden genoteerd op bierviltjes.

Zou het niet fantastisch zijn alsDe Veiligheidscafé’s helpen mee in de ambitie van GGZ Oost Brabant om met elkaar een omgeving te creëren waar je in alle openheid met elkaar kunt spreken over hoe de zorg beter kan. Het idee is om deze café’s ook in 2016 te organiseren, met specifieke thema’s voor cliënten en naasten en voor ketenpartners. De filmpjes die tijdens de Veiligheidscafé’s zijn getoond - korte interviews met medewerkers en cliënten over een persoonlijke ervaring - worden ook ingezet bij veiligheidsoverleggen en trainingsdagen.

 

 

 

 


Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw