wie betaald waarvoor huisProject afgerond en samengevat in brochure. Ook de stand van zaken over kwaliteitsverbetering Televisie, Telefoon, Internet (TTI)

Zorgaanspraken - Wie betaalt waarvoor?

Eind 2013 startte het project ‘Zorgaanspraken - Wie betaalt waarvoor?’. Nu, ongeveer twee jaar later, is alles zo goed als afgerond. Verschillende producten en diensten die cliënten die bij ons wonen (of voor langere periode verblijven) gebruiken, zijn tijdens het project onder de loep genomen en uitgewerkt. Inmiddels zijn bijna alle ‘Wie betaalt waarvoor – regelingen’ van kracht:

- Bijzondere woonwensen; over appartement of kamer en verzekeringen en energie
- Eten en drinken
- Wasverzorging
- Begeleiding buiten GGZ Oost Brabant
- Taxivervoer
- Ontspanning
- Aanvullende medische zorg

Telefoon, televisie en internet
Deze regeling gaat binnenkort (begin 2016) van kracht. Een projectgroep - bestaande uit mensen van de technische dienst, ICT, afdelingen inkoop en communicatie en afgevaardigden van de Cliëntenraad - werkt achter de schermen hard om enerzijds de regeling vorm te geven, en om anderzijds de kwaliteit van deze diensten te verbeteren.
Uitgangspunt is dat cliënten die bij ons wonen of langere tijd verblijven, kunnen bellen, televisie kunnen kijken en internet hebben. Eerst worden deze diensten op de zorgterreinen Coudewater en Huize Padua aangepakt en daarna alle andere woonvoorzieningen (buitenlocaties) van GGZ Oost Brabants in de regio.

Alle zorgaanspraken in één brochure: heeft u m al gelezen?
Er is duidelijk in kaart gebracht wat GGZ Oost Brabant betaalt en wat cliënten zelf moeten betalen. Al deze informatie is gebundeld in de brochure ‘Wie betaalt waarvoor?’. Alle (woon-verblijf) afdelingen ontvangen een aantal brochures om uit te reiken aan cliënten, medewerkers en overige geïnteresseerden. Het is brochure om goed te bewaren zodat het op het elk gewenst moment te raadplegen is. Ga dus naar de teamleider van de afdeling voor een exemplaar.

Meer info
Voor meer informatie, ga naar www.ggzoostbrabant.nl/wiebetaaltwaarvoor. Met vragen kunt u terecht bij de teamleider van uw afdeling of stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra: Uw financiële situatie
De verschillende regelingen kunnen mogelijk gevolgen hebben voor de financiële situatie van cliënten. Voor een financiële tegemoetkoming kunnen zij een beroep doen op een aantal instanties. Zij kunnen mogelijk helpen. Meer informatie hierover vindt u op:

- www.rechtopbijstand.nl
- www.zorgwijzer.nl/faq/laag-inkomen
- www.hetcak.nl


Bron: John van den Elzen en Evelyne Nabuurs, namens projectgroep Zorgaanspraken