Menu

banner nieuws

Leerlingen steken vrijwillig handen uit de mouwen tijdens NLdoet

“Jullie hebben allemaal keigoed meegedanst en gezongen,” zegt een enthousiaste bewoonster die aan het einde van de show nog even de microfoon weet te bemachtigen van de zangeres van het Indische Duo Agua Azul. In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet wordt deze ochtend een swingende en muzikale Indische ochtend georganiseerd in het buurthuis van de Vonder.

Het buurthuis zit bomvol. Naast bewoners, zijn er ook leerlingen van de Bossche middelbare school het Pierson college. Zij helpen mee in het kader van hun maatschappelijke stage. “Super om onze leerlingen hier zo aan de slag te zien. Je ziet ze echt hun best doen, ze staan open om in gesprek te gaan met de bewoners. Met deze kleine bijdrage, kunnen ze toch wat betekenen voor deze mensen,” aldus Agnes Stefanovic, docent en coördinator maatschappelijke stages.

“Ik vind het fijn om hier te helpen en de bewoners een leuke ochtend te bezorgen. Ik vind het ook wel interessant, want ik wil later denk ik psychologie gaan studeren,” vertelt Ikrame Elkandoussi.

“Je merkt dat deze oudere mensen energie krijgen van onze muziek. Je ziet het aan hun ogen en doordat ze allemaal uit volle borst meezingen,” zegt Maybelline Broekhuijsen na haar optreden.

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw