Afdrukken

De bewoners van d'n Tip hebben als doel om hun problemen te stabiliseren . Het verblijf is gericht op wonen met begeleiding. Het wonen op d’n Tip vraagt een redelijke mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De bewoner is niet voortdurend afhankelijk van de aanwezige begeleiders en moet dus beperkte tijd alleen kunnen zijn. D’n tip is bedoeld voor bewoners met een leeftijd van 55 jaar en ouder. De begeleiding is gericht op de chronische psychiatrische problemen van deze ouderen. Hierbij is vaak sprake van levensfase–problematiek en lichte tot matige somatische beperkingen.

Voor wie?

D'n Tip is een woonzorgcentrum voor zorgafhankelijke ouderen met psychiatrische problematiek. Deze afdeling is ingericht voor langdurig verblijf en bestaat uit acht appartementen die geïntegreerd zijn in woonzorgcentrum Op ‘t Hoogveld.

Doelgroep

Ouderen

Soort zorg

Wonen, Vrije tijd, Dagbesteding en Ouderinitiatieven

De woningen

De acht appartementen liggen geclusterd op de begane grond van het woonzorgcentrum. Elk appartement is voorzien van een eigen entree, een zit-/slaapkamer en een badkamer. De badkamer is uitgerust met een douche, een wastafel en een toilet. Daarnaast is in ieder appartement een keukenblok aanwezig met een koelkast en een magnetron, maar geen kookgelegenheid. Verder heeft een appartement een radio/tv-aansluiting en er is draadloos internet beschikbaar. Een eigen telefoonaansluiting behoort tot de mogelijkheden (tegen betaling).

De appartementen hebben een eigen voordeur, maar geen achterdeur. Aan de voorzijde van d'n Tip bevindt zich een ruime gemeenschappelijke zitmogelijkheid met uitzicht op het park en de dierenweide.

In overleg met bewoners worden afspraken gemaakt over ieders mogelijkheden binnen het huishouden. Van maandag tot en met vrijdag is er een huishoudelijk medewerkster aanwezig. Zij onderhoudt de appartementen en ondersteunt bewoners, daar waar nodig, tijdens de huishoudelijke taken.

Gezamelijkevoorzieningen

In het woonzorgcentrum is een wasmachine en een droger aanwezig. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de textielservice. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het woonzorgcentrum van allerhande gemakken voorzien, zoals een winkeltje, een centrale receptie, ontmoetingsruimte, prikdienst, pedicure, kapsalon en gratis internet.

D'n Tip heeft een gezamenlijke huiskamer met een compleet ingerichte open keuken. De broodmaaltijden worden op de afdeling geregeld. Hiervoor worden regelmatig boodschappen in de supermarkt gedaan. Twee keer per week wordt er, onder begeleiding van de verzorgings- en activiteitenbegeleidster gekookt op de afdeling. Andere dagen maakt men gebruik van een keuzemenu vanuit de centrale keuken.

Begeleiding

De focus in de begeleiding ligt op wat iemand nog kan, de persoonlijke mogelijkheden, rekening houdend met de beperkingen. Het begeleidingsteam bestaat uit een teamleider, drie verpleegkundigen, drie verzorgenden, twee huishoudelijk medewerksters en een activiteitenbegeleidster die zowel gericht is op het individu als op de groep. Het team wordt ondersteund door een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een psychiater, een huisarts. Andere professionals kunnen worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. Het begeleidend team is iedere dag van 8.30 uur tot en met 20.30 uur aanwezig. Na 20.30 uur kunt u als bewoner een beroep doen op de avond- en nachtdienst van het woonzorgcentrum ’t  Hoogveld. Ieder appartement heeft een eigen alarmeringssysteem. De activiteitenbegeleidster is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig en de huishoudelijk medewerksters zijn er van maandag tot en met woensdag. 

Dagbesteding

De activiteitenbegeleidster is een aantal dagen per week aanwezig en organiseert verschillende recreatieve activiteiten. Het Woonzorgcentrum ligt aan de rand van het centrum van Sint Anthonis en heeft uitzicht op een aangelegde tuin en een natuurlandschap. In de nabije omgeving, op loopafstand, zijn vele voorzieningen bereikbaar zoals winkels, een bank, supermarkten, een bloemist, drogist, bakker, tandarts en een apotheek. Het openbaar vervoer is erg toegankelijk. Op de hoek van de straat stopt zowel de lijnbus als de een buurtbus. Het treinstation van Boxmeer ligt op ongeveer 6 km afstand van St Anthonis.

Contact

Paulusstraat 1 
5845 DZ Sint Anthonis 
T 0485 - 84 56 92 en 0485 - 84 56 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's

 • tip_0.jpg
 • tip_1.jpg
 • tip_2.jpg
 • tip_3.jpg
 • tip_4.jpg
 • tip_5.jpg
 • tip_6.jpg
 • tip_7.jpg
 • tip_8.jpg
 • tip_9.jpg
 • tip_10.jpg
 • tip_11.jpg
 • tip_12.jpg