App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Heeft u acuut hulp nodig voor uzelf of zoekt u acuut hulp voor iemand in uw omgeving? Bel dan uw huisarts of de huisartsenpost. De huisarts kan vervolgens onze crisisdienst bellen. Daar is 24 uur per dag een sociaal psychiatrisch verpleegkundige beschikbaar die meteen actie kan ondernemen. Ook is altijd een psychiater beschikbaar.

Het zijn de telefoonnummers van de huisartsenposten in de regio van de GGZ Oost Brabant.

Helmond: 0900- 8861
Boxmeer: 0900- 8880
Oss- Uden- Rosmalen: 0900- 8860

CRISISKAART

Voor mensen met problemen op het gebied van geestelijke gezondheid heeft het dezelfde functie als de SOS-ketting; de crisiskaart. Als iemand op reis in een crisis raakt, kan een hulpverlener door middel van de kaart, die bij zich wordt gedragen, heel snel inzicht krijgen in wat er met de eigenaar van de kaart aan de hand is. Het is dus een handig en belangrijk hulpmiddel om iemand snel te kunnen helpen.

Op de kaart worden onder andere het gebruik van medicijnen en specifieke wensen hoe iemand wil worden benaderd ingevuld. Ook naam en contactgegevens van de behandelaar en welke naasten er moeten worden gewaarschuwd bij een crisis staan op de kaart ingevuld. Voor bijzonderheden met betrekking tot de thuissituatie van de persoon die in crisis is geraakt, zoals kinderen of huisdieren waar voor moet worden gezorgd, is ook plek op de kaart. Meer informatie over de crisiskaart crisiskaart.nl

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven