Status van de Contractering 2022 zorgverzekeraars

In onderstaand overzicht staan de zorgverzekeraars (concerns).

De  bijbehorende onderliggende verzekeraars/labels kunt u hier vinden.


 

Verzekeraar (concerns)

Overeenkomst met:

VGZ, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid, Krijgsmacht, Asielzoekers, Caresq, DSW

Onderhandelen met:
(met de intentie om eruit te komen)
CZ, Menzis, ONVZ, Eno, ASR

Met een aantal zorgverzekeraars is er reeds een contract voor 2022 overeengekomen. Echter met een aantal zorgverzekeraars zijn wij nog in onderhandeling/gesprek. Het is wel de verwachting dat wij uiteindelijk met alle zorgverzekeraars tot een contract voor 2022 zullen komen.

Ook de zorgverzekeraars publiceren op hun eigen websites met welke zorgaanbieders al contracten zijn afgesloten en met welke zorgaanbieders ze geen contract hebben of nog in onderhandeling zijn.

Het staat iedereen vrij om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat kan elk jaar tot en met 31 januari. Wij geven daarover vanuit GGZ Oost Brabant geen advies.

Indien wij nog in onderhandeling zijn met een bepaalde zorgverzekeraar kun je wel aanmelden, we gaan er immers vanuit dat we binnenkort een contract sluiten. Indien er geen contract zou komen dan wordt de behandeling niet volledig vergoed. Welk deel wel? Dat is afhankelijk van de polis. Dit kun je nagaan bij je zorgverzekeraar.

De reeds gestarte/lopende behandelingen vanuit 2021 wordt door de zorgverzekeraars, ook als er geen contract komt voor 2022, volledig vergoed.

Ga naar boven