De vader van Denise van Teeffelen (11) heeft de persoonlijkheidstoornis borderline.

Denise van Teefelen-klein

"Het is niet mijn schuld dat papa zo doet"

"Elke ochtend kijk ik eerst in welke stemming mijn vader is. Als hij een slechte bui heeft, laat ik hem met rust. Hij is dan heel boos, maar ook bang en zegt de meest vreselijke dingen tegen ons. Papa is dan net een duivel.

Ik weet dat hij zo doet door zijn ziekte, maar toch vind ik het heel moeilijk. Als ik op school ben, denk ik er vaak aan. Ik word daar zenuwachtig van. Van het ene op het andere moment kan hij heel boos worden. Vaak hoeft daarvoor maar iets kleins te gebeuren. Ik probeer hem daarom zo min mogelijk tot last te zijn. Ook al weet ik dat het niet mijn schuld is dat hij zo doet. Gelukkig kan ik er goed met mama over praten. Sinds kort zit ik bij de KOPP-groep (groep voor kinderen van ouders met psychische aandoeningen, red.). Hierin zitten kinderen die hetzelfde meemaken en me begrijpen. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben.

Mijn vriendinnen komen hier gewoon thuis. Ik ben weleens bang geweest dat ze hier niet meer mochten komen van hun ouders, maar dat is gelukkig nog nooit gebeurd. Als het goed gaat met papa doen we ook leuke dingen samen. Het gaat nu al een tijdje redelijk met hem. Ik hoop dat het zo blijft en we nog een fijne tijd samen hebben, voordat ik volgend jaar naar de grote school ga en minder thuis zal zijn."

Meer weten: www.kopstoring.nl

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven