'Deze nieuwe fase in mijn leven zie ik als een uitdaging’

Martijn van de Biggelaar

“Toen mijn eerste kind werd geboren en niet lang daarna mijn vrouw chronisch ziek bleek te zijn, begon alles te wankelen. De verantwoordelijkheid voelde als een zware last op mijn schouders. Ik trok het niet meer, maakte met iedereen ruzie, sliep slecht en ondernam een zelfmoordpoging. Op het dieptepunt besloten we dat het beter was voor onze dochter als ze een tijdje ergens anders zou wonen. Bij de GGZ volgden opnames en behandelingen, waaronder runningtherapie.

Veertien jaar later knok ik nog steeds om mijn ziekte de baas te worden. Met vallen en opstaan. Na de geboorte van mijn tweede dochter, ze is inmiddels vier, ben ik taxichauffeur geworden. Ik werk parttime bij een taxibedrijf in de buurt. Er is veel veranderd sinds ik werk. Ik heb weinig energie om leuke dingen te doen met mijn kinderen en vrouw. Ook voor sport is weinig ruimte meer, waardoor ik wel minder stabiel word. Daarom ben ik sinds kort weer begonnen met de verdedingssport Krav Maga. In de winter is mijn energie nog lager en kruip ik in een schulp. Zodra de dagen langer worden en het buiten warmer wordt, heb ik wat meer energie voor andere dingen.

Deze nieuwe fase in mijn leven zie ik als een uitdaging. Het is moeilijker om overeind te blijven, maar niet onmogelijk. De uitdagingen zijn moeilijker, maar de overwinningen zijn groter. Ik ben veel zelfverzekerder geworden, waardoor ik nog meer mezelf ben. Ik ben nu een betere ouder ten opzichte van 11 jaar geleden. Ik weet mijn leven op mijn manier nog steeds draaiende te houden.”

Martijn van de Biggelaar (41 jaar) heeft de persoonlijkheidsstoornis borderline.

 

Meer weten over runningtherapie

 

Ga naar boven