Dutch Arabic English Polish Turkish

Martijn van de Biggelaar (37 jaar) heeft de persoonlijkheidsstoornis borderline.

Martijn van de Biggelaar

‘Met vallen en opstaan 10 jaar lang geknokt’

“Toen mijn eerste kind elf jaar geleden werd geboren en niet lang daarna mijn vrouw chronisch ziek bleek te zijn, begon alles te wankelen. De verantwoordelijkheid voelde als een zware last op mijn schouders. Ik trok het niet meer, maakte met iedereen ruzie, sliep slecht en ondernam een zelfmoordpoging. Op het dieptepunt besloten we dat het beter was voor onze dochter als ze een tijdje ergens anders zou wonen.

Bij de GGZ volgden opnames en behandelingen, waaronder runningtherapie. In het begin was ik alleen maar bezig met presteren, ik liep me keer op keer stuk, waardoor ik geen energie overhield. Dat was een eye-opener; ik kwam erachter dat die prestatiedrang mij ook belemmerde in het dagelijks leven. Ik kon mezelf vreselijk opfokken als dingen niet snel genoeg gingen of als iets tegen zat.

Ik heb tien jaar lang hard geknokt om mijn ziekte de baas te worden. Met vallen en opstaan. Drie weken geleden ben ik opnieuw vader geworden van een prachtige dochter. Dit voelt voor mij als een tweede kans. Bang om terug te vallen ben ik niet. Het gaat goed met mij en ons gezin.

Ik loop nog steeds in de runninggroep, maar heb nu een andere rol. Ik wil nieuwkomers stimuleren ervoor te knokken. Er is hoop, er is toekomst. Een psychische ziekte is echt niet het einde van de wereld.”

Meer weten over runningtherapie

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven